App talk12 dec '14 08:18

BNR Topic | Asielzoekers moeten alleen opgevangen worden in steden

Auteur: Bram van Dijk

In het Achterhoekse Rekken hebben donderdagavond enkele honderden mensen een manifestatie gehouden tegen de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum. Dat meldt Omroep Gelderland.

Foto: ANP
Foto: ANP

Bewoners en andere belangstellenden liepen een protestwandeling vanaf camping Den Borg naar en rondom de voormalige tbs-kliniek Oldenkotte. Daar worden mogelijk maximaal 700 asielzoekers opgevangen. Door met zoveel mensen in het donker op onverlichte landwegen te lopen, probeerden ze de toekomstige situatie van de asielzoekers na te bootsen. Volgens de organisatie is de omgeving van de kliniek niet berekend op mensen die lopend voorzieningen willen bereiken die kilometers verderop liggen.

Eerder werden al 900 handtekeningen verzameld, om hun bezwaar kracht bij te zetten. De burgemeester van de gemeente Berkelland, waar Rekken onder valt, is nog in gesprek over de vluchtelingen met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers

Daarom in BNR Topic de stelling: Asielzoekers moeten alleen opgevangen worden in steden.

Eens? Het is een te grote druk op een dorp. Oneens? Het dorpsgevoel is juist een prettige basis voor een goede opvang.

Reageren?
Discussieer mee! Je kunt reageren door te twitteren met #BNR. Gebruik de BNR-app, stem op onze poll op de homepage of bel 020-468 0000.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen