Out of office day24 mrt '14 08:06

Geen explosieven aangetroffen in verdachte auto

Auteur: Thijs Baas

De verdachte auto die maandag op de Lijnbaansgracht in Amsterdam werd gecontroleerd, bevatte geen explosieven of gevaarlijke stoffen, meldt de politie.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) was uitgerukt om een verdacht voorwerp te controleren dat bij een normale verkeerscontrole in de auto werd gevonden. Twee personen die in de auto zaten, zijn aangehouden en worden verhoord.

De Lijnbaansgracht was een paar uur afgezet en er werden acht appartementen ontruimd. Rond kwart over zeven werd alles weer vrijgegeven.

Lijnbaansgracht
Bij de verkeerscontrole vlakbij het politiebureau op de Lijnbaansgracht ontstond maandagochtend vroeg "een verdachte situatie waarbij een auto is betrokken'', aldus de politiewoordvoerder.

Het is nog onduidelijk wat het verdachte voorwerp was. De politie onderzoekt de auto, het voorwerp en de verdachten verder.

Het incident had volgens de politie niets te maken met het bezoek dat de Amerikaanse president Barack Obama maandag aan Amsterdam brengt, of met de nucleaire top in Den Haag. "Het is puur toeval'', aldus de woordvoerder, dat de controle plaatsvond.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen