US elections2 nov '12 15:31

Campaign Watch | Ohio, über-Swing State

Auteur: BNR Webredactie

Nog vier dagen! We tellen af naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. In Swingstate Ohio zullen ze opgelucht ademhalen na 6 november...

Mensen in Ohio krijgen de volle lading, zegt Jan Postma, Amerikanist en eindredacteur Amerikaanse verkiezingen voor BNR. "Ohio is dit jaar een soort über-swing state. Nate Silver, cijfertjesgoochelaar van de New York Times, schat de kans dat de verkiezingen in Ohio worden beslist op 49 procent. Andere swing states staan op maximaal 10 procent."

Telefoontjes
"Dus de campagnes gaan daar in complete overdrive; constant mensen aan de deur, telefoontjes, robocalls, folders, en tv-reclames, het is echt een soort verkiezingsterreur. John Stewart, van de Daily show, is daarom blij dat hij in het half ondergelopen, zonder stroom zittende New York zit, en niet in Ohio." In Ohio worden om de vijf minuten reclamefilmpjes uitgezonden, van Obama én van Romney.

En de kiezer? Die blijft in verwarring achter, na deze aaneenschakeling van filmpjes waarin automerken en presidentiële campagnes over elkaar heen rollen met verwijten over valse informatie. "Waar je ook komt, overal gaat het over de verkiezingen, dus je kunt gewoon niet vluchten. Die kandidaten zijn overal", zegt Postma. "En als je het allemaal achter elkaar zet, is het allemaal niet meer zo oprecht."

Luister hier om alle fragmenten uit de Daily Show te horen. En elke avond om half elf kunt u de Daily Show bekijken op Comedy Central Extra.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen