App talk20 mei '14 08:26

BNR Topic | Vluchtelingen ontwrichten Nederland

Auteur: BNR Webredactie

Het Centraal Opvangorgaan Asielzoekers heeft bijna geen bedden meer voor asielzoekers. Gevangenissen worden nu ingericht om asielzoekers op te vangen. En het aantal asielzoekers neemt toe, waarschuwde  staatssecretaris Teeven vorige week al. Als de toestroom op dit tempo blijft, komen er volgens hem jaarlijks zo'n 65.000 asielzoekers naar Nederland.

Premier Mark Rutte deed daar tijdens zijn persconferentie nog een schepje bovenop. "Het is echt ontwrichtend. Het gaat om een totale asielinstroom van nagenoeg 1000 per week de laatste weken."

Hebben wij in Nederland nog wel ruimte voor deze toestroom? Is het genoeg, moeten we een einde maken aan de opvang? Zijn de gevolgen voor onze samenleving te groot? Of is het onze morele plicht om opvang te blijven bieden? En overdrijft Rutte? In Italië en andere landen aan de randen van Europa komen tenslotte veel meer vluchtelingen aan.

In BNR Topic daarom de stelling: Vluchtelingen ontwrichten Nederland.

Reageren?
Eens of oneens? Discussieer mee! Je kunt reageren door te twitteren met #BNR. Of gebruik de BNR-app, die je kunt downloaden op BNR.nl, waar je ook kunt stemmen in onze poll, of bel: 020-468 0000.

Gerelateerde artikelen