Nationalisatie SNS2 feb '13 17:41Aangepast op 2 feb '13 21:52

CDA wil opheldering kabinet over SNS

Auteur: BNR Webredactie

CDA'er Eddy van Hijum wil opheldering van het kabinet over wat dat nu eigenlijk vindt van eventueel aanpakken van de oude SNS-top.

Vrijdagochtend zei minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën dat er geen stappen zouden worden ondernomen, aldus de parlementariër, maar 's middags sprak premier Mark Rutte van mismanagement.

Als er inderdaad mismanagement is geweest, dan biedt dat volgens het CDA juridische mogelijkheden om de oude top aansprakelijk te stellen.

Fouten maken niet strafbaar
Wouter Koolmees van D66 zegt dat "fouten maken niet strafbaar'' is. Blijkt er iets van fraude of misleiding, dan heb je inderdaad een zaak, aldus Koolmees, en dan wil ook hij 'actie'. Hij vindt dat er vooralsnog breder moet worden gekeken dan alleen naar de SNS-top.

"Hoe heeft het kunnen gebeuren? Wat was de rol van raad van toezicht bijvoorbeeld en van de accountant?'' Hij wijst erop dat de SNS 2 jaar geleden nog door de zogenoemde stresstesten kwam. "En wat betekent dat dan?''

Geen gemakkelijke klus
Henk Nijboer van de PvdA zei zaterdag volgens de NOS dat het "geen gemakkelijke klus" zal worden om de SNS-topmensen aansprakelijk te stellen, maar dat hij de minister zal vragen alles te doen wat mogelijk is.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen