Code rood12 nov '13 17:01Aangepast op 12 nov '13 17:26

Maandag nationale tv-actie voor Filipijnen

Auteur: BNR Webredactie

Er komt een nationale tv-actie waarvan de opbrengst bestemd is voor de slachtoffers van de tyfoon Haiyan in de Filipijnen. De uitzending is komende maandag.

De hele dag zullen publieke en commerciële radio- en tv-zenders aandacht aan de ramp besteden. Dat hebben de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO), de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), RTL en SBS dinsdagmiddag bekendgemaakt.

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum wordt maandag ingericht als actiecentrum waar het publiek van 6 uur in de ochtend tot middernacht geld en cheques kan inleveren. Een apart belteam neemt telefonische giften in ontvangst. De omroepen en de SHO maken op korte termijn meer bekend over de programmering.

,,Het is geweldig dat de omroepen de inzameling van giro 555 voor de slachtoffers van de Filipijnen mogelijk willen maken door een nationale actie op radio en tv te organiseren'', zei actieleider Henri van Eeghen van de SHO dinsdag. "We merken dat Nederlanders graag hun betrokkenheid met de slachtoffers laten zien en dat maken de omroepen op deze manier mogelijk."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen