Nationalisatie SNS1 feb '13 12:03Aangepast op 1 feb '13 16:58

Nieuwe bestuursvoorzitter SNS: Gerard van Olphen

Auteur: Anne-Greet Haars

Gerard van Olphen wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van de genationaliseerde bank en verzekeraar SNS Reaal. Hij is nu nog financieel directeur bij verzekeringsmaatschappij Achmea.

De nieuwe topman gaat 550.000 euro per jaar verdienen. Minister Jeroen Dijsselbloem vindt die beloning niet te hoog. Hij wijst erop dat het bedrag al fors lager is dan Van Olphens vrijdag vertrokken voorganger Ronald Latenstein en het is vergeleken met salarissen bij andere banken bescheiden. Het is een beloning die betaald moet worden voor de kwaliteit die nu nodig is aan de top van SNS, aldus de minister.

Euroka
Van Olphen was tot 2002 ook financieel directeur bij SNS Reaal, waarna hij in dat jaar ook toetrad tot de raad van bestuur van Achmea. Gerard van Olphen werd daarnaast in 2002 gekozen tot financieel topman van Eureko, waar hij in 2008 werd herkozen als CFO.

In dat jaar werd Van Olphen hoofdverantwoordelijk voor Eureko's internationale strategie, waaronder performance management en innovatie. Gerard van Olphen is voorzitter van de CEA Economics and Finance Committee (Ecofin), de Europese koepelorganisatie van de verzekeringsindustrie.
 
Nieuwe raad van bestuur
Ook Maurice Oostendorp maakt deel uit van de nieuwe raad van bestuur. Hij is sinds 2009 financieel bestuurder bij zorgverzekeraar UVIT en werkte daarvoor 25 jaar lang in diverse functies bij ABN Amro.

Piero Overmars neemt tijdelijk de functie van president-commissaris waar. Hij maakte al deel uit van de raad van commissarissen van SNS Reaal. Ook Overmars begon zijn loopbaan bij ABN Amro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen