Nationalisatie SNS13 feb '13 09:25

SNS doet aangifte tegen voormalig bestuurder

Auteur: Fleur de Bruijn

Justitie heeft gisteren voormalig directielid B. G. van SNS Property Finance gearresteerd op verdenking van onder meer oplichting en witwassen.

Dat bevestigt zijn advocaat Jerry Hoff aan NRC Handelsblad. Het voormalig directielid zou onder meer te hoge declaraties hebben ingediend.

G. wordt verhoord en zal tot zeker eind deze week worden vastgehouden. De advocaat van G. heeft tegen het Financieele Dagblad gezegd dat zijn cliënt alle medewerking aan het onderzoek verleent, ‘want hij heeft niets te verbergen’.

Volgens NRC heeft justitie zijn ook het huis van G. doorzocht.

Ook de voormalige assistente van G. bij de bank en verzekeraar is opgepakt en zit vast.

G. Werd in 2009 aangesteld als puinruimer bij Property Finance. Hij stapte na drie jaar op vanwege de voortdurende interne en externe kritiek op hem.

Aangifte
SNS Reaal heeft vrijdag aangifte gedaan tegen haar voormalig directeur. “Aanleiding van de aangifte zijn de voorlopige uitkomsten van een intern onderzoek naar mogelijke belangenverstrengeling'', aldus de woordvoerder.

G. werd in 2009 als saneerder bij de noodlijdende vastgoedtak van SNS Reaal aangesteld. G. stapte eind vorig jaar op na voortdurende kritiek van binnen en van buiten SNS Reaal.

Belangenverstrengeling
Het Financieele Dagblad meldt dat SNS maandag vier medewerkers heeft weggestuurd vanwege belangenverstrengeling. Volgens de krant kreeg het personeel van SNS Property Finance op een besloten bijeenkomst te horen dat vier invloedrijke medewerkers met onmiddellijke ingang op non-actief zijn gesteld.

De medewerkers zijn volgens het FD zijn ingehuurde externen die allen afkomstig zijn uit het netwerk van B. G.

Onderzoek FIOD
In januari is de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) een onderzoek gestart naar mogelijke strafbare feiten die voormalige cliënten van de vastgoedpoot van de bank en verzekeraar zouden hebben gepleegd.

Het onderzoek draait om vermeende misstanden bij projecten die door Property Finance van SNS zijn gefinancierd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen