App talk22 nov '13 11:13

BNR Topic | Tol heffen op nieuwe wegen is onvermijdelijk

Auteur: BNR Webredactie

De automobilist wordt gebruikt als melkkoe: dat zegt de ANWB over plannen van minister Schultz van Haegen (Infrastructuur), die tol wil gaan heffen op twee nieuwe stukken snelweg. Goed idee van de minister? Discussieer mee!

Schultz van Haegen wil tol heffen op twee nog aan te leggen snelwegdelen: de verlengde A15 tussen Arnhem en Zevenaar en de Blankenburgtunnel in het Rijnmondgebied. Eerder schrapte ze juist een voornemen om tol te heffen op de nieuwe verbinding tussen de A13 en A16 bij Rotterdam.

De ANWB wil dat ze ook haar tolplannen voor de A15 en de Blankenburgtunnel laat varen, maar de minister vindt dat de ANWB dan ook maar met ideeën voor een alternatieve financiering voor de aanleg moet bedenken.

Onze stelling vanmiddag: 'Tol heffen op nieuwe wegen is onvermijdelijk'

Heeft de minister gelijk? Moeten gebruikers van nieuwe wegen de portemonnee trekken? Of heeft de ANWB gelijk, en is autorijden al duur genoeg?

Reageren
Discussieer mee. Je kunt reageren door te twitteren met #BNR. Of gebruik de BNR-app, die je kunt downloaden op BNR.nl, waar je ook kunt stemmen in onze poll, of bel (bellen kan van 12.30 tot 12.45): 020-468 0000.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen