US elections9 mei '12 21:53

Obama: homo's moeten kunnen trouwen

Auteur: Pieter van den Akker

Volgens Barack Obama moeten homo's en lesbiennes met elkaar kunnen trouwen in de VS. Dat is de mening van de president, die vindt dat het aan de Amerikaanse staten is erover te beslissen.

Dat heeft Obama woensdag gezegd in een interview met televisiezender ABC. Het homohuwelijk is een heet hangijzer in de Verenigde Staten. In eerdere jaren zei Obama nog tegen huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht te zijn. Ongeveer 1,5 jaar geleden gaf Obama aan de kwestie in beraad te hebben.

Achterban voor homohuwelijk
Volgens verschillende Amerikaanse media moest de president zich er deze week wel over uitspreken. Zijn vicepresident Joe Biden zei een paar dagen geleden voor het homohuwelijk te zijn. Later zei een topambtenaar in zijn regering ook voor te zijn.

Zijn steun aan het homohuwelijk trekt mogelijk meer kiezers naar zijn kamp, voor de verkiezingen in november. Een groot deel van zijn achterban is er voorstander van. Een belangrijk deel van de mensen die geld voor zijn campagne bij elkaar sprokkelen, is homo of lesbisch.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen