App talk24 dec '12 08:14

Apptalk | We moeten ons nu richten op een dopingvrije toekomst

Auteur: Marjan van den Berg

Steeds meer wordt duidelijk dat ook de Rabobank-wielerploeg op grote schaal doping gebruikte.

Dit weekend werd bekend dat Levi Leipheimer heeft verklaard dat de ploegarts de spil was in dopinggebruik binnen de ploeg. Oud-renner Michael Boogerd wil niet als eerste vertellen 'wat hij allemaal weet', maar daaruit blijkt al wel dat er iets aan de hand was. En een anonieme renner verklaarde tegenover de NOS dat de hele ploeg in 1999 besloot mee te doen met de rest van het peloton.

Het wachten is op het moment dat er volledige openheid komt. Maar zitten we daar nog wel op te wachten? Wielerverslaggever José Been gaf vanochtend op BNR een voorzetje: "De sport zal nooit 100 procent schoon zijn. (...) De jonge renners, net als de mensen die nieuw in het vak zijn van wielerjournalistiek, zoals ik, zijn op een gegeven moment ook wel een beetje klaar met het verleden."

Daarover gaat onze apptalk vandaag. Onze stelling is: 'We moeten ons nu richten op een dopingvrije toekomst'.

Bent u het daarmee eens en zegt u: nou weten we het wel, het probleem is bekend, zo'n beetje iedereen gebruikte doping, we moeten ons volledig richten op de oplossing?

Of bent u van mening dat de onderste steen boven moet komen en dat we nog lang niet klaar zijn met het schrappen van namen uit de uitslagen van de afgelopen jaren?

Laat weten wat u vindt en waarom.

Reageervia de BNR app en bnr.nl en na 9 uur kun je ook bellen (020-468 0000 - na 9 uur), stuur een mail, spreek een voicetweet in of stuur een tweet via @BNR.

--> Klik hier om de app te downloaden voor Android

--> Klik hier voor de iPhone- en iPadversie


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen