US elections14 dec '12 05:36

Kerry genoemd als opvolger Hillary Clinton

Auteur: Anne-Greet Haars

Voormalig presidentskandidaat John Kerry maakt volgens ingewijden een grote kans om de volgende Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken te worden.

Nu VN-ambassadeur Susan Rice zich heeft teruggetrokken als kandidaat voor de post, noemen politici van beide partijen Kerry als meest geschikte kandidaat.

Rice werd de laatste tijd genoemd, maar kreeg felle kritiek van de Republikeinen, die haar benoeming dreigden te blokkeren. Die verweten haar dat ze de aanslag op de Amerikaanse ambassade in de Libische stad Benghazi in september had gebagatelliseerd. Hoewel partijgenoten haar verdedigden, trok Rice zich donderdag terug.

Sindsdien zingt Kerry's naam rond in Washington.

Goed bij Republikeinen
De Democratische politicus is momenteel voorzitter van de Senaatscommissie voor Buitenlandse Zaken en ligt in tegenstelling tot Rice goed bij de Republikeinen. Diverse Republikeinse Senatoren zeiden donderdag al dat Kerry hun steun heeft.

Een anonieme bron die nauw bij de benoeming van nieuwe ministers betrokken is, zei tegen de nieuwszender NBC dat president Barack Obama vrijwel zeker voor Kerry zal kiezen. "Er stonden twee kandidaten op de lijst. Twee min één is één."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen