App talk16 mrt '12 07:12Aangepast op 16 mrt '12 10:04

Apptalk | Bestrijding jeugdwerkeloosheid moet prioriteit krijgen

Auteur: Harmen Simon Teunis

Meer dan 100.000 jongeren onder de 25 jaar hebben op dit moment geen werk. De kans dat deze jongste generatie op de arbeidsmarkt straks aanspraak kan maken op AOW of een goed pensioen is ook al veel kleiner dan voor de gemiddelde 55-plusser nu.

Werkloze jongeren vallen buiten de boot, omdat ze als eerste hun baan kwijt raken doordat ze tijdelijke contracten hebben. Zo lijken de lasten van de recessie niet eerlijk over de generaties te vallen. Als we niets doen creëren we op deze manier misschien wel een verloren generatie. En daar zijn we al helemaal niet mee gebaat, want juist deze groep moet de verzorgingsstaat straks gaan financieren.

Vandaar onze stelling investeer in de toekomst, investeer in de jeugd en maak van de bestrijding van de jeugdwerkeloosheid prioriteit.

Naast een radioplayer, nieuwsoverzicht en files & flitsers introduceert BNR ook een primeur in nieuwsradioland: Apptalk. Dat is talkradio, maar dan vertaald naar een app. Het is Twitter en radio in één, oftewel: communiceren via voicetweets.

--> Klik hier om de app te downloaden voor Android

--> Klik hier voor de iPhone- en iPadversie

Meer functies
Wees gerust: de nieuwe BNR-app heeft een volwaardige radioplayer. Maar daarnaast is de nieuwe app uitgebreid met de BNR Nieuwsupdate, een helder overzicht van de belangrijkste nieuwsverhalen van de dag. En bovendien krijgen gebruikers van de BNR-app toegang tot het meest volledige overzicht van Files & Flitsers.

Apptalk
Naast nieuws, verkeer en een radioplayer heeft de app met Apptalk een unieke functie in huis. Apptalk geeft gebruikers de mogelijkheid om direct en zonder inbellen mee te praten met actuele stellingen en te reageren op elkaars meningen – met alle voordelen van dien.

Door middel van voicetweets stelt Apptalk iPhone- en iPad-gebruikers in staat om met gesproken reacties van maximaal 20 seconden hun mening te geven op actuele stellingen. De tweet wordt niet alleen gepubliceerd op de app maar - indien gewenst - ook op twitter. Zo kunnen alle volgers je tweet beluisteren. Voortaan kun je dus zelfs veilig handsfree twitteren van achter het stuur van je auto.

Uniek
De termen Apptalk en voicetweets zijn in deze vorm uniek. Nergens ter wereld lanceerde een medium op deze manier een app die luisteraars en lezers in staat stelt om hun mening te geven door iets in te spreken.

De redactie van BNR zal regelmatig stellingen lanceren waarvan uiteindelijk de beste voicetweets ook de zender zullen halen. Op die manier wordt de mening van onze luisteraars en lezers op de meest multimediaal-denkbare manier van Apptalk via het web naar de ether gehaald.

Nieuw
"Nieuws, debat en technologie gaan met deze nieuwe app hand in hand," aldus BNR-hoofdredacteur Paul van Gessel. "Het innovatieve karakter ervan sluit perfect aan bij de mentaliteit van onze doelgroep. Het is een prachtig nieuw, informatief en inspirerend platform."

De nieuwe BNR-app: stop hem in je broekzak en niets houdt je tegen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen