US elections24 aug '12 23:11

'Oproer dreigt bij herverkiezing Obama'

Auteur: Pieter van den Akker

Obama kan na zijn eventuele herverkiezing de macht over de VS overdragen aan de Verenigde Naties. Dat vreest een Amerikaanse rechter, die voor ophef zorgt.

De rechter, Tom Head, uit Texas heeft voor controverse gezorgd met zijn, zeer opmerkelijke, uitlatingen over Obama. "Dat kan in het ergste geval gebeuren", verwees Head naar zijn uitlatingen over de machtsoverdracht aan de VN.  "Ik denk dan aan oproer, rellen, misschien burgeroorlog'', zei hij vrijdag.

Pantservoertuigen
Head is ook de veiligheidscoördinator van zijn gemeente Lubbock in het noorden van Texas. Hij zei dat Obama bij het oproer VN-blauwhelmen zou inzetten om de orde te herstellen. "Ik wil ze niet in mijn gemeente. Ik stap voor hun pantservoertuigen en zeg: 'Jullie komen er niet in'.''

Head verdedigde zijn opmerkingen later in een openbare bijeenkomst. "In het zwartste scenario nemen de VN alles over en doen zij hier hun dingen. Dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren, maar ik moet voorbereidingen treffen.''

Eis: ontslag
De Democratische partijgenoten van Obama eisen het ontslag van de rechter.

De VN hebben Head gerustgesteld en duidelijk gemaakt dat er geen plannen zijn om Texas binnen te vallen. "Het is volkomen belachelijk'', zei de woordvoerder van secretaris-generaal Ban Ki-moon.

Gerelateerde artikelen