App talk26 jan '12 20:23

Apptalk | Geef bedrijfsleven meer invloed op onderwijs

Auteur: Bart Tuinman

Iedere dag laat BNR op haar nieuwe app een ballonnetje op in de vorm van een actueel topic in Apptalk. Door middel van voicetweets kun je direct je reactie posten!

Leerlingen van het ROC zijn niet meer populair bij technische bedrijven. Daarom nemen veel ondernemingen het heft in eigen hand. De ondernemingen leiden zelf jongeren op en dat werkt, volgens de bedrijven, goed.

Vakschool
Ook grote bedrijven zoals Mc Donalds en Jumbo kiezen ervoor een eigen vakschool op te zetten. De scholen onstaan meestal omdat er kennis ontbreekt bij mensen die er komen werken. Een reguliere opleiding voldoet vaak niet aan specifieke eisen van een bedrijf en daarom beginnen de ondernemingen een eigen vakschool. Is het een goed idee om bedrijven meer invloed op het onderwijs te geven?

Wat vind jij? BNR wil het weten.
Klik hier om de app direct te downloaden!

Voice?
'Voicetweeten' met de BNR-app is een kwestie van (1) inspreken, (2) afluisteren of je goed genoeg klinkt en (3) op 'verzenden' drukken. Daarna is je mening over de actuele stelling hoorbaar voor andere tweeters én BNR. We noemen het voicetweets vanwege de lengte: je kunt maar maximaal 20 seconden iets roepen.

Doe mee!
Download de BNR app in de appstore en stop BNR in je broekzak! Klik hier om de app direct te downloaden!


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen