US elections5 sep '12 11:25

First Lady houdt sentimentele speech

Auteur: Anne-Greet Haars

Michelle Obama, de vrouw van Barack Obama, riep de kiezers gisteravond tijdens de conventie van de Democraten op om haar man een extra termijn in het Witte Huis te gunnen.

Ze greep tijdens haar speech terug op de tijd dat zij en Barack aan het daten waren en vertelde dat haar man niet zo veel om geld geeft als zijn tegenstrever Mitt Romney. Ze vertelde vooral hoe geweldig ze haar man wel niet vindt, legt Amerika-correspondent Reinout van Wagtendonk uit. "Het was een beetje een love story."

“Barack Obama had tegen z’n dochters gezet dat als hij zijn vrouw daar zou zien staan en praten over hem, het waarschijnlijk niet droog zou kunnen houden”, zegt Van Wagtendonk.

Politieke aanval
“Het was wel een politieke toespraak, hoewel het wel opmerkelijk was dat ze geen politieke aanvallen uitvoerde op de Republikeinen. Ze had het eigenlijk alleen maar over haar man”, zegt Van Wagtendonk.

“Michelle is ontzettend populair in de opiniepeilingen. In de hal van de conventie hadden veel mannen en vrouwen tranen in hun ogen.”

Julian Castro
“De echte politieke boodschap werd iets eerder uitgesproken door Julian Castro; de jonge burgemeester van San Antonio in Texas”, vervolgt Van Wagtendonk. “Die had de taak om mensen op te zwepen, de toon te zetten, en die was duidelijk in de aanval op Mitt Romney. En dat deed hij goed.”

Bill Clinton
Op de tweede avond van de Democratische Conventie is het de beurt aan oud-president Bill Clinton. “Hij is nog steeds een enorme man in de Democratische partij. Hij heeft het gewicht om de beschuldigende vinger terug te wijzen naar de Republikeinen en ook nog wat aardige woorden te zeggen over Obama.”

Kijk hier naar een deel van de speech:


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen