US elections1 sep '12 13:14Aangepast op 1 sep '12 16:21

Romney haast zich naar New Orleans

Auteur: Mijke Hurkx

De Amerikaanse presidentskandidaat Mitt Romney heeft de orkaanschade bekeken in New Orleans, direct na het verlaten van de Republikeinse partijconventie. Hij bezoekt de stad eerder dan Obama.

De Republikein zei dat hij er kwam om "te leren en duidelijk ook om aandacht te vragen voor wat er gaande is, zodat mensen in het land weten dat de bevolking hier hulp nodig heeft''.

Rampgebied
In het buitengebied van New Orleans heeft de orkaan Isaac overstromingen en stroomstoringen veroorzaakt. Hulpverleners zijn nog volop bezig de schade te herstellen. Romney ontmoette onder meer gouverneur Bobby Jindal van de staat Louisiana.

Hypocriet
De Democratische president Barack Obama zal maandag de schade bekijken en slachtoffers spreken. Hij wilde even wachten met een bezoek om de hulpverlening niet te verstoren. Zijn partijgenoot Harry Reid noemde Romney's bezoek hypocriet, omdat Republikeinen fors willen bezuinigen op rampenbestrijding.

New Orleans werd 7 jaar geleden zwaar getroffen door orkaan Katrina. Door overstromingen kwamen meer dan 1800 mensen om het leven. Volgens critici deed de toenmalige president George W. Bush, een Republikein, te weinig. Kennelijk wil partijgenoot Romney niet dezelfde fout maken.

Gerelateerde artikelen