US elections6 nov '12 22:43

Campaign Watch | Nominee? Rominey!

Auteur: BNR Webredactie

Goed, een bezoekje aan de Late Show van Jon Stewart zit er even niet, zelfs niet spontaan op een maandagavond. Nét iets te populair om last-minute nog aan een kaartje te komen.

Dan maar een rondje langs de velden op national television. David Letterman heeft het spoorboekje voor de komende maanden al in zijn bezit, lijkt het; dinsdag verkiezingen, woensdag hertellen van de stemmen en op 18 december besluit het Supreme Court dat de overwinning naar Mitt Romney gaat.

Andere talkshow hosts, andere invalshoeken. Stewart richt zijn pijlen maar weer eens op Newt Gingrich. Die wist destijds zeker dat hij de genomineerde zou worden namens de Republikeinen. Nominee? Rominey, kun je beter zeggen, grapt Stewart.

Letterman, zelf een grumpy old man, volgens Jan Postma én Reinout van Wagtendonk, wijst nog even op een vrouw uit South Carolina die op haar 108ste voor het eerst naar de stembus ging. Ze zal op Calvin Coolidge gestemd hebben, vermoedt David Letterman -onmogelijk: Coolidge was president tussen 1923 en 1929. 

Luister hier om alle fragmenten uit de Daily Show te horen. En elke avond om half elf kunt u de Daily Show bekijken op Comedy Central Extra.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen