App talk21 jul '11 12:24Aangepast op 21 jul '11 16:20

Peptalk: de stellingen van donderdag 21 juli

Auteur: Marjan van den Berg

Het is tijd voor een politieke unie, dan kunnen we de Euro echt redden. Burgemeesters mogen ongehoorzaam zijn, mag de politie vingerafdrukken op straat nemen en Nederland moet ook op de immateriele erfgoedlijst. Daarover debatteerde Esther van Rijswijk in BNR's Peptalk. Luister hier het programma terug!

1230-1300 Het is tijd voor een politieke unie
De Grieken moeten een paar jaar op hun tandvlees verder. Dat ze zelfs failliet verklaard moeten worden. De banken moeten op de blaren zitten. Eurosceptisch? Welnee. Dat is juist enorm PRO euro en PRO Europa!!! En na de blaren en de pijn is het tijd om door te pakken en in de toekomst MEER te gaan samenwerken. Kortom, het is tijd in Europa voor een echte politieke unie.
1300-1330 Burgemeesters mogen ongehoorzaam zijn
De Burgemeester van Coevorden, Bert Bouwmeester, heeft de politie opdracht gegeven om NIET mee te werken aan de uitzetting van een Afghaans gezin in zijn gemeente. Het gezin is al meer dan 10 jaar in Nederland, de kinderen van 9 en 11 zijn volgens de minister compleet verwesterd. De stelling: de burgemeester mag burgerlijk ongehoorzaam zijn.
14:30-15:00 Vingerafdrukken op straat, belachelijk of lekker makkelijk?
Dit najaar gaat de politie proefdraaien met een ‘mobiele vingerafdrukscanner’. Doel is om op straat illegalen sneller op te kunnen sporen. Als uitgangspunt neem je illegalen, waar herken je ze aan? Hoe vindt u het, als op straat uw vingerafdruk wordt gescand?
1500-1530 Nederland moet ook op de immateriële erfgoedlijst
De Tilburgse kermis en het Bossche carnaval willen op de werelderfgoedlijst. Dan weten we er nog wel een paar!! Wat gaan we allemaal vastleggen? Moet carnaval en de kermis dan vanaf nu altijd hetzelfde blijven?
Beluister de uitzending terug via de audiobuttons in de kolom hiernaast.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen