Mobilityweek13 jul '16 14:05Aangepast op 11 sep '16 23:09

Op zoek naar antwoorden van de toekomst

Auteur: BNR Webredactie

Van 12 tot en met 16 september 2016 staan alle programma’s van BNR een week lang in het teken van mobiliteit. Onze verslaggevers sturen we de weg op, de lucht in of het water op. En met interessante gasten in de studio bespreken we de laatste mobiliteitstrends en ontwikkelingen.

ANP
ANP

Meer asfalt helpt niet om Nederland filevrij te krijgen, stellen deskundigen. De enige manier om het fileprobleem aan te pakken is een vorm van rekening rijden invoeren. Is dit met de verkiezingen op komst nog steeds een vies woord, of wordt er wel al over nagedacht? En in welke vorm dan?

Ook het logistieke vraagstuk komt voorbij. Want wat doen we met al die internetbestellingen? Hoe zorgen we ervoor dat er zo min mogelijk busjes hoeven uit te rijden vanuit de grote loodsen aan de randen van de stad. Of moeten we allemaal een speciale, beveiligde box voor onze deur hebben, zodat ook ’s nachts onze pakketjes bezorgd kunnen worden?

Brussel, Gent, Parijs, Utrecht. Steeds meer steden voeren een milieuzone in. Gaat deze trend zich doorzetten de komende jaren en hoe gaat dat er dan uitzien?

Dit en nog veel meer tijdens de BNR Mobility Week van 12 t/m 16 september op BNR Nieuwsradio.
 

Alles over de Mobility Week

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen