Sport11 apr '14 19:02Aangepast op 11 apr '14 19:28

Sport in de Spits 11 april | Robben-Ronaldo, Barca en Cruijff en sprankelende sportzondag

Auteur: BNR Webredactie

Met vandaag: Op het hoofdkantoor van de UEFA vond de loting plaats voor de halve finales van de Champions League en de Europa League.

Real Madrid en Bayern München strijden tegen elkaar om een plek in de finale van de Champions League. De twee Europese grootmachten werden vrijdag bij de loting in Nyon aan elkaar gekoppeld. Bayern, met Arjen Robben in de gelederen, is de regerend kampioen. De twee ploegen spelen op 23 april eerst in Spanje, op 29 april is de return in München. De andere halve finale gaat tussen Atlético Madrid en Chelsea. Het eerste duel in het stadion Vicente Calderón is op 22 april, de wedstrijd op Stamford Bridge is acht dagen later.

Veel ogen zullen tijdens die duels zijn gericht op doelman Thibaut Courtois. De Belg is door Chelsea aan Atlético verhuurd. Een bepaling in zijn contract maakte het aanvankelijk erg duur voor Atlético om hem tijdens de duels op te stellen, maar de UEFA heeft daar een stokje voor gestoken. De finale is op zaterdag 24 mei in het Estadio da Luz in Lissabon. De winnaar van de partij tussen Real en Bayern is daarin de thuisspelende ploeg.

Barça en Cruijff
Johan Cruijff heeft in de Spaanse media gereageerd op de Champions League-uitschakeling van Barcelona...? Er was heel veel kritiek op Lionel Messi in de media, omdat uit statistieken bleek dat hij de minste kilometers van alle spelers had afgelegd: slecht 1,5 km meer dan de keeper. Johan Cruijff moet niets hebben van die kritiek en noemt het een gebrek aan gezond verstand als mensen kritiek hebben op de mentaliteit van de Argentijnse vedette.

Daarnaast zei Cruijff dat hij niet blij is met de gang van zaken bij Barcelona: "Dit is niet mijn Barcelona." Belangrijk kritiekpunt: er gaat iets niet goed als een jonge speler als Neymar meer verdient dan spelers van dertig die alles al hebben gewonnen. Terwijl het wat 'El Salvador' betreft nog maar zeer de vraag is of Neymar de hooggespannen verwachtingen waar kan maken.

Weekendagenda
Een blik op de agenda van het komende sportweekend leert ons dat met name zondag het nodige staat te gebeuren: de Marathon van Rotterdam, de wielerklassieker Parijs-Roubaix en de finales van de playoff hockey. En niet te vergeten: Ajax krijgt een nieuwe kans om dit weekend de landstitel te pakken.

Zaterdag 12 april in BNR Sportzaken: Michael Boogerd & Michael Zijlaard. Samen met Erik Breukink en Jean-Paul van Poppel - een nieuwe wielerploeg opstarten. Over die ambitie, en nog veel meer, komende zaterdag alles vertellen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen