ANP8 aug '13 09:00Aangepast op 8 aug '13 11:46

'NS-zakcomputer zorgt voor grote problemen'

Auteur: ANP Nieuws

NS-medewerkers ondervinden tijdens hun werk veel problemen met de NS-zakcomputer. Het apparaat loopt voortdurend vast, waardoor informatie soms niet op tijd aan komt bij de machinist en onveilige situaties ontstaan.

Image

Dat schrijft FNV Spoor in een brandbrief aan de directie van de NS.

De vakbond opende eind juli een meldpunt over de railpocket waar onder meer conducteurs hun bezorgdheid uitten. "We zijn enorm geschrokken van de honderden reacties die we hebben gekregen'', zegt vakbondbestuurder Piebe van der Molen van FNV Spoor. "In het systeem zitten tal van fouten. Soms crasht het apparaat wel zeven keer per dienst en krijgen machinisten snelheidsbeperkingen niet door.''

"Wij hebben gemeend aan de bel te trekken, omdat we via ons meldpunt honderden reacties hebben binnengekregen die uiteenlopend zijn. We willen niet op ons geweten hebben dat er daardoor onveilige situaties ontstaan", zegt Van der Molen.

Een woordvoerder van de NS laat donderdag weten dat de problemen met de zakcomputer al langer bekend zijn en erkent dat het systeem vatbaar is voor verbetering. "We zijn ermee bezig om op korte termijn te investeren in nieuw apparatuur.''

Formeel heeft FNV Spoor nog geen reactie van de NS ontvangen, zegt Van der Molen. "Er is in ieder geval tot vrijdag de tijd gegeven om te reageren en in ieder geval adequaat te reageren om te zorgen dat er op zeer korte termijn een oplossing komt."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen