Diederik de Groot

Diederik de Groot is (eind)redacteur van de onderzoeksredactie

Grote achterstand accountants; verplichte terugbetaling NOW dreigt

Nederlandse ondernemers moeten de steun die ze kregen tijdens de NOW 1-periode wellicht gaan terugbetalen, omdat hun accountants de deadline niet halen. Op 31 oktober moeten de goedkeurende verklaringen van de accountants binnen zijn, maar door de enorme berg werk die ze eraan hebben, zal dit waarschijnlijk niet voor al hun klanten kunnen worden gehaald. Dat blijkt uit navraag van BNR bij accountantskantoren PwC en Deloitte en de Koninklijke Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).

Zakelijke reiziger blijft weg, vakantievluchten in opkomst

Luchtvaartmaatschappijen richten zich steeds vaker op vakantievluchten naar de zon, ten koste van de zakelijke markt. Zo heeft KLM vier zomerbestemmingen toegevoegd en wordt het aantal vluchten naar andere Zuid-Europese bestemmingen opgevoerd en dat geldt ook voor andere luchtvaartmaatschappijen die normaal veel zakelijke reizigers vervoeren. Dit blijkt allemaal uit navraag van BNR bij luchtvaartexperts, KLM, reisbrancheorganisatie ANVR en EUclaim.

Statistici maken gehakt van Fieldlabs: 'pseudo-experimenten'

Er is geen enkele wetenschappelijke onderbouwing om vele duizenden bezoekers toe te laten bij de inmiddels omstreden Fieldlab-evenementen. Dat zeggen verschillende statistici tegen BNR. De statistiekwetenschappers oordelen vernietigend over de manier waarop is onderbouwd waarom zoveel bezoekers nodig zouden zijn om een goed experiment uit te voeren.