De Kwestie
De Kwestie

De Kwestie

In de podcastserie De Kwestie gaat host Sander Denneman op zoek naar de laatste wetenschappelijke inzichten en ervaringen uit het bedrijfsleven over spraakmakende kwesties. Een podcast van de Amsterdam Business School van de UvA.

Marketing & Degrowth

Als marketeer heb je maar één doel: consumenten verleiden producten te kopen. Maar er staat een nieuwe generatie bedrijven op die marketing inzet om consumenten minder te laten kopen. Maar hoe werkt dat, marketing voor ‘degrowth’?In deze aflevering praat Sander Denneman met Willemijn van Dolen, professor of Marketing aan de Amsterdam Business School, en Jelle Mul, Senior Marketing Manager EMEA bij kledingmerk Patagonia, over de vraag: Hoe verleid je mensen minder te consumeren?

Toezicht in tijden van crisis

Crisis is al sinds de kredietcrisis ‘het nieuwe normaal’ voor bedrijven. Met de COVID-19 crisis is het weer alle hens aan dek voor bestuurders, maar óók voor de RvC’s. Welke rol hebben commissarissen en hebben zij wel iets geleerd van de vorige crisis? In deze aflevering praat Sander Denneman met Hans Strikwerda Professor of Organisation and Change aan de Amsterdam Business School en Marieke Bax, commissaris bij o.a. vleesproducent VION en Financieel adviesbureau Frontier Economics. Zij zoeken antwoord op de vraag: Wat moeten RvC’s, als crisis het nieuwe normaal is?