BNR Webredactie Column van BNR Webredactie

Koen Bender | Alibaba opent deur naar China's volwassenheid

Opinie10 aug '15 14:20Aangepast op 12 aug '15 09:24

Alibaba is op het overnamepad. En dat niet alleen, het steekt 4 miljard euro in een bedrijf dat in China zélf in elektronica handelt. Een krachtig signaal richting de interne markt, zegt Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer.

Image

Interessant, want de signalen uit thuisland China zijn op zijn minst nogal wisselend, de laatste tijd. "De export neemt af, de import ook, zij het minder dan de export. Er zijn voldoende partijen die zeggen: "China, het verhaal is voorbij". Toch zien we hier een Chinees bedrijf dat verder investeert in eigen land. We kregen vorige week cijfers van autofabrikanten. BMW zei: het gaat duidelijk minder in China, maar Mercedes haalde juist goede winst uit China."

En dat maakt het signaal van Alibaba des te sterker: "Wij geloven in de verdere groei van China zelf en investeren daar ook op". Meer interne markt dus, constateert Bender. "En dat zou het ook moeten zijn als China de transformatie maakt die het door móet maken op weg naar volwassenheid."

Imtech
Kijk onderaan het lijstje van stijgers en dalers en wie tref je daar aan? Jawel, het is Imtech, met een waardedaling van 26 procent tot 52 cent. "Tóch nog 52 cent", zegt Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer nog enigszins verrast. Koersdoelen van 1 cent zijn op dit moment niet bijzonder voor Imtech, zegt Bender. "Het lijkt veel, want op basis van wat we tot nu toe gehoord hebben, mag je verwachten dat de huidige situatie van Imtech niet levensvatbaar is en dan sta je als aandeelhouder toch achteraan in de rij."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen