Verkiezingen VS

Op 3 november gaat Amerika naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. Kan Donald Trump aanblijven of moet hij plaatsmaken voor Joe Biden? De winnaar wordt op 20 januari 2021 ingezworen. Lees hier alle berichtgeving over dé politieke strijd van de Verenigde Staten.

#58 Totall loss

Dat de spanning in Washington in de lucht hing, was voor iedereen duidelijk. Toen president Trump zijn volgelingen in een toespraak opriep naar het Capitool te marcheren, hield iedereen zijn hart vast. Maar dat het zou uitlopen op een bestorming, en een tijd lang de gedeeltelijke bezetting, van het parlementsgebouw, dat zag niemand aankomen. Jan stond onverschrokken tussen de menigte, Bernard zat op veilige afstand gekluisterd aan vier schermen.

Joe&Donald Show: Het gaat weer over Hunter Biden

Hunter Biden, de zoon van de toekomstige president Joe Biden wordt onderzocht door federale aanklagers vanwege zakelijke deals in het buitenland, waaronder in China. Tijdens de verkiezingen focuste de campagne van Donald Trump zich al op de buitenlandse activiteiten van Hunter Biden. Wat speelt hier precies? Luister nu de nieuwe Joe&Donald Show, deze week met Amerikanist Koen Petersen.

Brexit: De laatste kans?

Als er zondag geen Brexit-akkoord is, dan is er op een januari een harde Brexit. Het Europees Parlement moet de deal ook goedkeuren en daar is na zondag geen tijd meer voor. Dat zegt Kati Piri, Brexit-rapporteur voor het Europees Parlement. De Europese Commissie en de Britse regering hebben zondag als deadline gesteld als nieuwe deadline. In De Wereld alles over die onderhandelingen met Brexit-rapporteur Kati Piri en Hans Maessen, douane-expert en adviseur voor de pro-Brexit denktank: Centre for Brexit policy.

Joe&Donald Show: Gratie voor Trump?

In de nadagen van zijn presidentschap zal Trump aan flink wat mensen gratie verlenen, is de verwachting. In ieder geval aan Michael Flynn. Maar wat veel analisten zich afvragen, gaat Trump zichzelf gratie verlenen? Verder is de enorme verdeeldheid in Amerika precies vandaag extra zichtbaar. Alle families zitten namelijk samen om tafel om Thanksgiving te vieren. Luister nu de nieuwe Joe&Donald show met Jan Postma, onze correspondent in Washington.