De Wereld in Coronatijd

Bernard Hammelburg over geopolitiek tijdens de coronacrisis.
17 jun '22 08:10Gezondheid

Oplopende coronabesmettingen: moeten we ons zorgen maken?

Het aantal coronabesmettingen stijgt weer: een corona-zomergolf lijkt zich te ontwikkelen. Deze week meldde het RIVM in heel Nederland 64 procent meer besmettingen dan een week eerder en ook in het rioolwater worden steeds meer virusdeeltjes aangetroffen. 'Ik denk dat het belangrijk is dat iedereen alert blijft en zich bewust is van wat een corona-infectie kan betekenen voor zichzelf of voor zijn omgeving. Het is belangrijk om te realiseren dat - ook al heb je corona gehad en ben je gevaccineerd - je het virus kan krijgen', waarschuwt arts-microbioloog en viroloog Annemiek van der Eijk.

Oplopende coronabesmettingen: moeten we ons zorgen maken?
30 mrt '20 00:00Internationaal

Ondanks alles profiteert Donald Trump

Donald Trump kreeg ladingen met kritiek vanwege zijn aanpak van het coronavirus. Toch is de Amerikaanse president gestegen in de peilingen. Volgens Bernard Hammelburg heeft dat te maken met de draai die Trump heeft gemaakt, waarna hij het virus ineens tóch als een grote bedreiging is gaan behandelen. Ook vertelt Bernard hoe sommige landen simpelweg niet in staat zijn om de maatregelen tegen het virus te nemen, zoals wij dat in Nederland doen.

Ondanks alles profiteert Donald Trump
25 mrt '20 00:00Internationaal

De twee biljoen van Donald Trump

Donald Trump heeft zijn gigantische steunpakket van twee biljoen dollar door de Senaat weten te loodsen. Dat geld moet worden gebruikt om de economie uit het slop te trekken en te voorkomen dat hele sectoren omvallen, zoals de luchtvaartindustrie. Bernard Hammelburg ziet echter dat Trump nog best wat obstakels op zijn pad vindt, voor het steunpakket ook door het Huis is goedgekeurd. En wat wil Trump nou eigenlijk precies met al dat geld gaan doen?

De twee biljoen van Donald Trump