DOSSIER

De komende jaren zullen de files alleen maar toenemen. De verlichting komt pas na 2023 als een groot aantal infrastructurele projecten zijn afgerond. Het Kabinet steekt honderden miljoenen euro's in dit soort projecten en er komen honderden kilometers extra rijstroken bij. Maar is dat genoeg of kan er meer gedaan worden om de files te bestrijden. Volg het dossier hier en via ons platform Spitsbrekers.nl.

Files

Files, files en nog eens files.

S4E173: Rijden is een straf, met het dak eraf

Het thema van podcast 173 heeft natuurlijk alles te maken met de nieuwe auto van Bas. En die wordt uitvoerig ‘behandeld’, net als bijvoorbeeld de start van het Formule 1-seizoen, het toekomstige verdienmodel van autofabrikanten, allerhande subsidieregelingen, de ex-Porsche van Pablo Escobar en om de vraag: ‘Kunnen wij over twintig jaar nog met onze benzineauto’s de weg op?’ Gert-Jan Spitzen tekent dit keer voor een leuke autoherinnering. Enjoy en geniet weer van de eindtune van De Machinist.

S4E170: Als je te vroeg tankt, tank je altijd te vaak

'Het is allemaal niet bepaald policor, het is fossielen over fossielen voor fossielen,' zo schreef een lid van de trouwe Petrolheads komjoenittie. En ja, ook in podcast 170 krijgt hij gelijk. Vooral de verkeershufters moeten het ontgelden, net als Hyundai, BMW, SsangYong en, vooral, een zeker Zweeds merk. Daarnaast tippen de Petrolheads het Gooise dorp Laren als auto-hotspot en halen Bas en Carlo herinneringen op aan de serie Derrick. Noud Giesbers tekende voor de autoherinnering. Veel plezier!