DOSSIER

De komende jaren zullen de files alleen maar toenemen. De verlichting komt pas na 2023 als een groot aantal infrastructurele projecten zijn afgerond. Het Kabinet steekt honderden miljoenen euro's in dit soort projecten en er komen honderden kilometers extra rijstroken bij. Maar is dat genoeg of kan er meer gedaan worden om de files te bestrijden. Volg het dossier hier en via ons platform Spitsbrekers.nl.

Files

Files, files en nog eens files.

Leasebedrijven verhogen prijzen: 'Nooit eerder zagen we zulke grote stijgingen'

De prijzen voor leaseauto's schieten omhoog. In een jaar tijd werd een auto van de zaak maar liefst 8 procent duurder, waardoor de uiteindelijke kosten duizenden euro's hoger uitvallen. Dat blijkt uit analyse van Leasevergelijker op verzoek van BNR. 'Wij zagen nooit eerder zulke grote prijsstijgingen', zegt oprichter Wilbert Philippo.

'Boeren maken zich niet populair'

Boeren voeren dinsdag mogelijk opnieuw actie tegen de stikstofplannen van het kabinet. Dat heeft Bart Kemp, voorman van boerenactiegroep Agractie Nederland, maandag laten weten. Hij gaf aan dat de acties niet door Agractie worden georganiseerd. Waar protesterende boeren kunnen opduiken is onduidelijk. Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan extra alert te zijn, voldoende afstand te houden en rekening te houden met snelheidsverschillen.

Steven van Eijck: 'KLM inlijven bij Mobiliteitsalliantie'

Als het aan voorzitter Steven van Eijck ligt, wordt luchtvaartmaatschappij KLM ingelijfd bij de Mobiliteitsalliantie, die tientallen belangenverenigingen in de mobiliteit verenigt. 'Het hele vliegverkeer is nog niet aangesloten.' Met de overstap van Marjan Rintel, nu topvrouw NS (en aangesloten bij de Mobiliteitsalliantie), naar het bestuur van KLM, hoopt Van Eijck dat KLM zich ook zal aansluiten bij de alliantie.

Nieuwe Londense spoorlijn rijdt voor het eerst: 'Elizabeth Line is nieuwe parel van de stad'

Vijftig jaar planning ging vooraf aan de nieuwe Londense spoorlijn: De Elizabeth Line. Na 3,5 jaar vertraging en zeker twintig miljard verder is de spoorlijn Londen vandaag voor het eerst in gebruik genomen. De spoorlijn moet voorkomen dat de stad, met bijna elf miljoen inwoners, gaat vastlopen. 'Er zijn veel mensen die speciaal gaan omdat ze de eerste dag willen meemaken. Ze vinden het fantastisch spannend', zegt Verenigd Koninkrijk-correspondent Lia van Bekhoven.