
Files
Files, files en nog eens files.
Een overzicht van het belangrijkste mobiliteitsnieuws met onder meer aandacht voor elektrische bromfietsvoertuigen, Flitsmeister en waterstof.
Het kabinet zet een eerste stap naar het invoeren van rekeningrijden, maar wat levert het op? En MyWheels is in korte tijd uitgegroeid tot het grootste autodeelplatform van Nederland.
De autobranche reageert gematigd positief op het plan van het kabinet om in 2030 rekeningrijden in te voeren.
10 seizoenen, meer dan 500 afleveringen: Meindert en Wouter vieren een jubileum met De Nationale Autoshow in MOVE Amsterdam, dé mobiliteitsexperience van Nederland.
De prijzen voor leaseauto's schieten omhoog. In een jaar tijd werd een auto van de zaak maar liefst 8 procent duurder, waardoor de uiteindelijke kosten duizenden euro's hoger uitvallen. Dat blijkt uit analyse van Leasevergelijker op verzoek van BNR. 'Wij zagen nooit eerder zulke grote prijsstijgingen', zegt oprichter Wilbert Philippo.
MyWheels, het grootste autodeelplatform van Nederland, fuseert met Amber, een spin-off van de TU Eindhoven. Dat maken de partijen bekend.
De oproep komt nadat de EU-klimaatministers een akkoord hebben bereikt over een Europees klimaatpakket. Daardoor mogen er vanaf 2035 alleen nog maar nieuwe personenauto's worden verkocht die emissievrij zijn.
Een overzicht van het belangrijkste mobiliteitsnieuws met onder meer aandacht voor elektrisch leasen, de toekomst van het OV en snelheidsboetes.
Honderden wethouders, raadsleden, gedeputeerden en statenleden uit heel Nederland roepen met een brandbrief in de Volkskrant het kabinet op om het openbaar vervoer te redden met een besluit over het verlengen van de vangnetregeling.
Vandaag opnieuw acties van protesterende boeren tegen het stikstofbeleid van de regering. Op de A12 staat een file als gevolg van een brandende hooibaal op de weg. In dit liveblog houden we je op de hoogte van wat er speelt in het land.
Boeren voeren dinsdag mogelijk opnieuw actie tegen de stikstofplannen van het kabinet. Dat heeft Bart Kemp, voorman van boerenactiegroep Agractie Nederland, maandag laten weten. Hij gaf aan dat de acties niet door Agractie worden georganiseerd. Waar protesterende boeren kunnen opduiken is onduidelijk. Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan extra alert te zijn, voldoende afstand te houden en rekening te houden met snelheidsverschillen.
Boeren voeren op meerdere plekken in het land actie tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Volg hier ons liveblog.
Nederland moet vaart maken met de uitrol van snelle busverbindingen, vindt de baas van kennisplatform CROW. En Delft Hyperloop deed onderzoek naar de verdere implementatie van het revolutionaire vervoersystemen.
Maandag gaan boeren mogelijk opnieuw actievoeren. Op welke plekken en hoe groot de acties zullen zijn, is onbekend. Online gaan zondag verschillende video's rond waarin wordt opgeroepen tot protest tegen het stikstofbeleid van het kabinet.
Een overzicht van het belangrijkste mobiliteitsnieuws met onder meer aandacht voor de maximumsnelheid in de avond, laadpalen en een nieuw platform voor refurbished e-bikes.
Nederland is de absolute koploper in de Europese Unie met het aantal laadpalen voor elektrische auto's. Volgens autobrancheorganisatie ACEA telt Nederland ruim 90.000 laadpalen. Duitsland komt op de tweede plaats met bijna 60.000 laadpalen.
Het Britse trein- en metroverkeer ligt vandaag helemaal plat. Er wordt gestaakt omdat de transportmedewerkers onder andere ontevreden zijn over het loon. Donderdag en zondag zijn ze dat weer van plan. 'Mensen bereiden zich voor op een zomer vol acties en ontwrichtingen', zegt correspondent Lia van Bekhoven vanuit het Verenigd Koninkrijk.
Op de campus van de TU Delft ligt precies een half jaar het slimste fietspad van Nederland. Wat zijn de eerste resultaten? En de markt voor brommobielen leeft op en daar speelt ondernemer Paul de Vries op in...
Elektrisch vliegen staat nog in de kinderschoenen, maar als het aan de E-Flight Academy ligt komt daar verandering in. BNR Mobility neemt een kijkje en gaat mee de lucht in!
Een overzicht van het belangrijkste mobiliteitsnieuws met onder meer aandacht voor ons reisgedrag, het Elaad Testlab en Volocopter.
We moeten in Nederland fundamenteel anders gaan nadenken over mobiliteit, vindt fietsprofessor Marco te Brömmelstroet. En ons land krijgt een nieuw internationaal testcentrum voor het opladen van elektrische voertuigen.
Op verschillende plaatsen in de Randstad rijden zaterdag weer minder treinen als gevolg van personeelstekorten bij de NS. Volgens de laatste stand van zaken is dat het geval op de trajecten Amsterdam-Alkmaar, Amsterdam-Utrecht en Utrecht-Den Haag. Als gemiddelde extra reistijd meldt de reisplanner van de NS een kwartier.
Duitse luchthavens willen voor de zomerperiode tijdelijk personeel uit Turkije halen om zo de verwachte drukte te lijf te gaan. Verschillende brancheorganisaties hebben de Duitse overheid verzocht dit mogelijk te maken. Evenals hun Nederlandse collega-luchthaven Schiphol worstelen Duitse luchthavens met grote personeelstekorten en lange rijen wachtende passagiers.
Als het aan Eurocommissaris Frans Timmermans ligt, worden kleine bedrijfswagens in heel Europa verplicht elektrisch vanaf 2027.
Een overzicht van het belangrijkste mobiliteitsnieuws met onder meer aandacht voor elektrisch rijden, goedkoop treinreizen in Duitsland en de grootste ergernissen en afleidingen in het verkeer.
Als het aan voorzitter Steven van Eijck ligt, wordt luchtvaartmaatschappij KLM ingelijfd bij de Mobiliteitsalliantie, die tientallen belangenverenigingen in de mobiliteit verenigt. 'Het hele vliegverkeer is nog niet aangesloten.' Met de overstap van Marjan Rintel, nu topvrouw NS (en aangesloten bij de Mobiliteitsalliantie), naar het bestuur van KLM, hoopt Van Eijck dat KLM zich ook zal aansluiten bij de alliantie.
De ergernis over laadpaalkleven neemt toe, maar hoe ga je het tegen? Verder bespreken we de resultaten van de 'EVBox Mobility Monitor'. En in Rotterdam gaat een watertaxi op waterstof varen.
Een overzicht van het belangrijkste mobiliteitsnieuws met onder meer aandacht voor de reuzentruck, een treinverbinding tussen Berlijn en Parijs en gestreste bestuurders.
Vijftig jaar planning ging vooraf aan de nieuwe Londense spoorlijn: De Elizabeth Line. Na 3,5 jaar vertraging en zeker twintig miljard verder is de spoorlijn Londen vandaag voor het eerst in gebruik genomen. De spoorlijn moet voorkomen dat de stad, met bijna elf miljoen inwoners, gaat vastlopen. 'Er zijn veel mensen die speciaal gaan omdat ze de eerste dag willen meemaken. Ze vinden het fantastisch spannend', zegt Verenigd Koninkrijk-correspondent Lia van Bekhoven.
Reizigers dreigen volgend jaar fors meer te betalen voor het openbaar vervoer en ze krijgen daar een slechter aanbod voor terug. Daarvoor waarschuwt reizigersvereniging Rover op BNR.