DOSSIER

Emmanuel Macron is de jongste president die Frankrijk ooit heeft gehad. In mei 2017 betrad hij het Élysée. Hoe vergaat het Frankrijk onder zijn hoede? Volg het nieuws hier, onder meer van onze onze correspondent Eveline Bijlsma.

Frankrijk

Volg hier al het nieuws uit en over Frankrijk.

Iran waarschuwt voor 'langdurige schade' na uitspraken Scholz

Teheran heeft zondag kritiek geuit op de Duitse bondskanselier Olaf Scholz vanwege zijn uitspraken over het gewelddadige optreden tegen demonstranten in Iran. Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwde dat het saboteren van de historische relatie tussen Iran en Duitsland 'langdurige schade' kan veroorzaken. Het ministerie uitte ook kritiek op uitspraken van de Franse president Emmanuel Macron over de protesten.

Saudische kroonprins dankt voor 'warm onthaal' bij Macron

De Saudische kroonprins en feitelijke machthebber Mohammed bin Salman al-Saud heeft in Parijs zijn gastheer president Emmanuel Macron hartelijk bedankt voor het warme onthaal door het staatshoofd. "Nu ik het land verlaat, doet het mij veel genoegen om tegenover de president mijn diepe dankbaarheid te betuigen voor het warme onthaal en de gastvrijheid die mij en mijn delegatie ten deel zijn gevallen", aldus een verklaring van de 36-jarige prins die ook MBS wordt genoemd.