DOSSIER

Emmanuel Macron is de jongste president die Frankrijk ooit heeft gehad. In mei 2017 betrad hij het Élysée. Hoe vergaat het Frankrijk onder zijn hoede? Volg het nieuws hier, onder meer van onze onze correspondent Eveline Bijlsma.

Frankrijk

Volg hier al het nieuws uit en over Frankrijk.

LIVE UPDATES | Rutte 'iets hoopvoller' over EU-top

Er is nog steeds geen akkoord gesloten tijdens de EU-top die nu al drie dagen duurt. Wel staat Mark Rutte er steeds slechter op en deed voorzitter van de Europese Raad Charles Michel een emotionele oproep aan de 27 EU-leiders om tot een akkoord te komen. 'De top was vannacht heel dichtbij een mislukking, maar het ziet er wat hoopvoller uit', zegt Mark Rutte tegen Europaverslaggever Jesse Pinster in Brussel.

Rutte irriteert Merkel en Macron op tweede dag Europese Top

Op de tweede dag van de Europese top evenmin witte rook uit Brussel en geen akkoord over het Europees herstelfonds en de meerjarenbegroting. Premier Mark Rutte liet weten optimistisch te zijn omdat er verder gepraat wordt, maar zegt niet te weten of er en akkoord bereikt wordt. Zaterdagnacht nog liepen de Duitse kanselier Merkel en de Franse president Macron bozig weg uit een bijeenkomst.