Direct naar:

China Podcast | Perestrojkast | De Wereld | Boekestijn en De Wijk | Double Dutch

BNR Buitenland

BNR heeft als geen ander oog voor internationale politiek, met de beste radioprogramma's en podcasts.

Liveblog | Oekraïense strijdkrachten heroveren luchthaven, VS stuurt militairen naar Duitsland

De Russische inval in Oekraïne is een feit. Naar verluidt is het land vanuit het Oosten, de Krim en Belarus aangevallen door het Russische leger. Oekraïne heeft de noodtoestand afgekondigd, er zouden honderden doden zijn gevallen, Rusland meldt dat het de Oekraïense luchtmacht heeft uitgeschakeld. Volgens persbureau Interfax zijn Russische militairen aangekomen in Oekraïense kuststeden.

Liveblog | Russische troepen in Oekraïense kustplaatsen Odessa en Marioepol

Tijdens een onaangekondigde toespraak op Russische staatstelevisie zegt de Russische president Poetin volgens het Russische persbureau Interfax 'een speciale militaire operatie' uit te willen voeren in de Oekraïense Donbas-regio. Hij roept Oekraïense militairen op 'hun wapens neer te leggen'. In dit liveblog volg je de laatste updates over het conflict in Oost-Europa.

#98 Trumps schaduw

Terwijl de huidige president nog steeds op zoek is naar een grote politieke overwinning, blijft de vorige president overtuigd van zijn overwinning in november. De schaduw van Donald Trump hangt boven het Witte Huis. Trump hield een toespraak in Iowa, en verzet zich tegen het onderzoek naar de bestorming van het Capitool. De Biden-regering staat daardoor voor een paar moeilijke keuzes.

Duitsland | Carsten Brzeski (ING)

Duitsland maakt zich op voor de Bondsdagverkiezingen op 26 september. Dat betekent dat er na 16 jaar een einde komt aan het tijdperk Merkel. Te gast is hoofdeconoom van ING Duitsland Carsten Brzeski, hij komt vertellen over hoe Merkel Duitsland economisch gezien achterlaat, waar het beleid van Merkel heeft gefaald. En wat de positie van Duitsland in Europa is en was.

De val van Afghanistan en de toekomst van onze militaire missies

In een vloek en een zucht wist de Taliban de controle over Afghanistan terug te winnen nadat de Amerikanen aankondigden het land na 20 jaar te zullen verlaten. Het leidde tot schokkende taferelen, zo gingen de beelden van het vliegveld van Kabul de wereld over. De vraag rijst dan ook hoeveel zin ons ingrijpen in Afghanistan heeft gehad, want 20 jaar na 9/11 zijn de Afghanen weer terug bij af.