Internet of Things

Onzichtbare lijnen weven een web van slimme apparaten om alles en iedereen heen. Niet alleen de smartphone, maar ook straatverlichting en complete luchthavens communiceren straks met ons en met elkaar. Wat betekent dat voor organisaties?

KPN rekent voorlopig nog geen roamingkosten Verenigd Koninkrijk

Na 1 januari, als de overgangsperiode van de brexit voorbij is, rekent KPN nog geen kosten voor bellen, sms'en of internetten in het Verenigd Koninkrijk. Binnen EU-landen gaat dat gewoon uit je bundel, maar voor niet EU-landen mogen providers kosten in rekening brengen.

KPN vervangt kern mobiele netwerk met Ericsson

KPN gaat met het Zweedse Ericsson in zee om de kern van z'n mobiele netwerk te vervangen. Daarmee moet het netwerk nog meer worden klaargestoomd voor 5G. Er zouden voorafgaand met succes tests zijn uitgevoerd met autonome voertuigen.

'T-Mobile-topman wil antwoorden over eisen 5G-netwerk'

Net als KPN frustreert het ook T-Mobile Nederland dat de regering nog niet duidelijk is over wat de gevolgen zijn van het deels weren van Huawei uit Nederlandse telecomnetwerken. Dat zegt de topman desgevraagd tegen de NOS.

'Markt heeft internet bepaalde kant op getrokken'

Op 12 maart 1989 bedacht Tim Berners-Lee op een A4'tje een systeem om eenvoudig informatie met elkaar te kunnen delen. 'Vaag en opwindend', schreef zijn baas erboven. Het was de geboorte van het wereld wijde web. Nu, dertig jaar later, waarschuwt Berners-Lee dat het anders moet. Techbedrijven hebben te veel macht en de privacy van gebruikers staat onder druk.

'Bij KPN zijn de cijferaars aan het werk geweest'

KPN gaat met de XS4ALL-actievoerders in gesprek over de plannen van het bedrijf om afscheid te nemen van het merk XS4ALL. De petitie die direct na de bekendmaking werd gestart is inmiddels meer dan 39.000 keer ondertekend. Marketingdeskundige en merkenkenner Rob Benjamens denkt dat KPN heeft onderschat hoe sterk XS4ALL als merk is.