MH17

Op 9 maart begint het megaproces rond de ramp met vlucht MH17. Volg hier alles over het proces, dat internationaal uitgebreid gevolgd wordt.

Oekraïne: Russische spionnen wilden 'MH17-plan' uitvoeren

Oekraïense veiligheidsautoriteiten zeggen een bende van Russische agenten te hebben ontdekt. 'De kameraden moesten een passagiersvliegtuig neerschieten boven Rusland of Belarus en dan zeggen dat Oekraïne verantwoordelijk was', meldt een adviseur van president Volodimir Zelenski zondagavond aan het Oekraïense persbureau Ukrinform. Daarvoor zouden luchtafweerraketten uit Oekraïense voorraden worden gebruikt.

Onderzoeksteam MH17 gaat video's verspreiden in Rusland

Het team dat het neerhalen van vlucht MH17 onderzoekt heeft Russische militairen opgeroepen informatie te delen voor een vervolgonderzoek naar de bemanning van en de besluitvorming rond de inzet van de raketinstallatie waarmee het vliegtuig zou zijn neergeschoten. De Nederlandse politie, die de actie coördineert, heeft de oproep in een brief gedaan aan inwoners van de Russische stad Koersk. Volgens het onderzoeksteam, het Joint Investigation Team (JIT), komt de zogeheten Buk-TELAR daar vandaan.