Politiek

Alles wat in Den Haag gebeurt ligt onder een vergrootglas. Dan kun je maar beter zorgen dat de lens goed geslepen is. BNR houdt je dagelijks op de hoogte van wat er in politiek Den Haag gebeurt, met onze parlementair verslaggevers Jeroen Stans, Laurens Boven en Jaap Jansen.

Zelenski's vernieuwde biografie: 'hij komt er ook niet altijd even goed van af'

De vernieuwde biografie van de Oekraïense president Zelenski verschijnt vandaag. Nederland is na Oekraïne het eerste land dat het boek 'Zelensky' mag publiceren. 'Iedereen is gevallen voor president Zelenski. Maar als je het boek leest, blijkt hij toch ook gewoon een normale politicus die beloftes doet die hij niet kan nakomen', zegt Simon Dikker Hupkes, redacteur bij uitgeverij Atlas Contact.

Miljarden aan coronasteun krijgt de Belastingdienst niet terug: 'bedrijven kunnen het niet betalen'

Een stuk meer bedrijven dan eerst gedacht kunnen de uitgestelde belastingaanslagen niet terugbetalen. Dit betreft zo'n 30 procent van de bijna 300.000 bedrijven die uitstel van betaling hebben gekregen tijdens corona, aldus staatssecretaris Marnix van Rij (Financiën) gisteravond in de Tweede Kamer. Hierdoor kan het Kabinet zo'n zes miljard euro aan terugbetalingen mislopen. 'We hebben het met z'n allen zien aankomen', zegt Hans Biesheuvel, voorzitter van Ondernemend Nederland (ONL).

Kabinet zoekt oplossing voor enorm tekort: 'Vermogenden moeten hun hart vasthouden'

Het zoeken naar de miljarden die er nodig zijn om de voorjaarsnota rond te maken is een 'enorme klus' volgens premier Mark Rutte. De coalitiepartijen en het kabinet hebben de eerste ronde van besprekingen over de Voorjaarsnota achter de rug. Dinsdag vond het overleg - dat ruim vier uur duurde - erover plaats met de vicepremiers en fractievoorzitters van de coalitiepartijen op het ministerie van Financiën.