Prinsjesdag 2020

Dinsdag 15 september is het Prinsjesdag 2020, de dag waarop het kabinet de plannen voor het komende jaar presenteert in de Miljoenennota. Dit jaar staat de begroting en de rest van Prinsjesdag vooral in het teken van de coronacrisis: de Troonrede zal in de Grote Kerk van Den Haag worden voorgedragen, er is geen balkonscène of rijtoer.

Bovag wil helderheid over ‘belasting op belasting’

De overheid moet snel duidelijkheid geven over de dubbele belastingheffing over de import van auto's, zoals is vastgelegd in het belastingplan. Dat zegt Bovag-voorzitter Han ten Broeke bij BNR Zakendoen. 'Dan zou je een heilig principe, namelijk geen belasting over belasting, breken en iedereen kan nagaan wat dát betekent voor de verkoop van auto's. Dat is gewoon niet goed.’

Maastricht Aachen Airport hoopt op afstel vrachttaks

Komt er per 1 januari 2021 een vlieg- en vrachtbelasting voor de luchtvaart? Of wordt die extra heffing voor een ticket en luchtvracht vanwege de coronacrisis uitgesteld? Dat moet vandaag duidelijk worden. Voor Maastricht Aachen Airport dat voor 70 procent draait op luchtvracht is zo'n vrachtbelasting een zeer donker scenario.