Prinsjesdag 2020

Dinsdag 15 september is het Prinsjesdag 2020, de dag waarop het kabinet de plannen voor het komende jaar presenteert in de Miljoenennota. Dit jaar staat de begroting en de rest van Prinsjesdag vooral in het teken van de coronacrisis: de Troonrede zal in de Grote Kerk van Den Haag worden voorgedragen, er is geen balkonscène of rijtoer.
27 sep '22 13:38

Corporatie wil niet incassorisico energiebedrijf dragen

Corporaties en energiebedrijven moeten met elkaar afspraken maken over wie opdraait voor klanten met een betalingsachterstand. Dat zegt voorzitter van de Raad van bestuur Sander Heinsman van woningcorporatie Portaal. 'Het risico is natuurlijk dat wij als sociale huisvester dan als eerste instappen en eigenlijk het incassorisico van het energiebedrijf opnemen en dat is niet de bedoeling. Daar moeten afspraken over worden gemaakt.'

Corporatie wil niet incassorisico energiebedrijf dragen
20 sep '22 18:43

Jetten biedt excuses aan voor het lange wachten op een prijsplafond

Het prijsplafond dat het kabinet ambieert, scheelt een gemiddeld huishouden zo'n 2280 euro op jaarbasis, 190 euro per maand. Die korting krijgen huishoudens vanaf 1 november, maar is wel 'omgeven met onzekerheden', benadrukt het ministerie van Financiën. Het kabinet denkt aan een prijsplafond van 1,50 euro per kuub gas, en 70 cent per kilowattuur (KWh) elektriciteit. 'Sorry dat het wat langer heeft geduurd', zegt minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten.

Jetten biedt excuses aan voor het lange wachten op een prijsplafond