De Schaal van Hebben

.

Biden: Zweden en Finland maken de NAVO alleen maar sterker

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn volledige steun uitgesproken voor de aanvragen van Finland en Zweden om lid te worden van de NAVO. 'Finland en Zweden maken de NAVO alleen maar sterker', zei Biden na een ontmoeting in het Witte Huis met de Finse president Sauli Niinistö en de Zweedse premier Magdalena Andersson. 'En een sterke NAVO is de basis voor de Amerikaanse veiligheid.'

Ukrayina - How to deal with the Dutch medical system?

Цього епізоду: Вікторія спілкується з Юлією ван Поланен про медичну систему. Юлія представляє компанію afew.nl, чим вони займаються - слухаєм інтерв’ю. Особиста історія пані Ольги з Харкова, яка, тікаючи від війни, робила добро таким як вона. Олаф Кунс підготував для вас новеньке слово тижня “Gratis”, що воно означає - вмикай подкаст.

#129 ‘WIT WORDT WEGGEDRUKT’

Gewapend, racistisch geweld in Amerika is epidemisch en van alle tijden. En toch leidt iedere golf weer tot hevige emoties. De afgelopen week sloegen racistische moordenaars toe in Texas, Californië en in Buffalo, in het noordelijke puntje van de staat New York. Een 18-jarige witte man reisde honderden kilometers om een supermarkt te vinden met voornamelijk zwarte klanten, en schoot er tien dood. Jan en Bernard duiken in dit kennelijk onuitroeibare fenomeen.

Rutte geïrriteerd in sms-debat: 'Als er geen vertrouwen is, ga ik andere dingen doen'

Mark Rutte vindt dat de Tweede Kamer hem op een nodeloos wantrouwige manier benadert in het debat over de gewiste sms'jes van de minister-president. 'Als het vertrouwen er niet is, dan hoor ik het van de Kamer. Dan ga ik andere dingen doen. Maar ik zeg hier heel duidelijk: ik houd me aan de wet, ik houd me aan de geest van de wet.' Volgens hem voedt de Kamer het maatschappelijk wantrouwen in de politiek.

Kosten jeugdzorg sinds decentralisatie met 50 procent gestegen

Sinds het invoeren van de Jeugdwet zijn de kosten voor de jeugdzorg met zo'n 50 procent gestegen, maar ondertussen is de kwaliteit vooral achteruit gegaan. Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris Maarten Van Ooijen van Volksgezondheid aan de Kamer en uit een rapport over de status van de jeugdzorg in Nederland van ABN Amro. 'De verliezer is het kwetsbare kind,' aldus Anja van Balen, sector banker Healthcare bij ABN Amro.

BREEKT | Verhaal van Rutte over zijn sms’jes is totaal ongeloofwaardig

Vandaag is het sms-debat waarbij vooral de oppositie premier Mark Rutte flink onder de loep neemt. Die bepaalde jarenlang zelf welke sms’jes hij van zijn oude Nokia 301 verwijderde of doorstuurde voor archivering. Rutte moet zich verantwoorden voor deze werkwijze, de Tweede Kamer steunde gisteren unaniem het verzoek tot een debat van GroenLinks-leider Jesse Klaver. Ons Breekijzer: Het verhaal van Mark Rutte over zijn sms’jes is totaal ongeloofwaardig.