Programma10 mrt '12 08:11

Gezond, Denktank, Duurzaam en Generatie Einstein

Auteur: Anne-Marieke Baanders

Elke zaterdag zendt BNR van 10:00 tot 12:00 programma's uit over gezondheid, wetenschap, duurzaamheid en de nieuwe generatie Einstein.

10:00 uur tot 10:30 uur - BNR Gezond:
Ze kunnen prima inspelen op de steeds complexere zorgvraag en hebben allemaal een hbo-opleiding. In BNR Gezond staat de verpleegkundige van de toekomst centraal. Een discussie met Jan van Zijl, voorzitter van de MBO Raad, Francis Bolle, lobbyist bij beroepsvereniging V&VN, verpleegkundige Leonie Gilissen en Elise Merlijn van de Abvakabo FNV.

10:30 uur tot 11:00 uur -  BNR Duurzaam:
Een gebied in de Sahara ter grote van Frankrijk is voldoende om de mondiale energie behoefte duurzaam op te wekken. Dus waarom is dit eigenlijk nog niet gebeurd? Paul van Son, directeur van consortium van bedrijven is te gast. Erik Toenhake heeft afgelopen donderdag de duurzaamste bedrijfskleding ter wereld gelanceerd op een modeshow en komt vertellen hoe deze bijzondere kleding gemaakt wordt.

11:00 uur tot 11:30 uur - BNR Denktank:
Cityfarming zou zomaar een belangrijke rol kunnen spelen in de voedselvoorziening van de toekomst. Hierover praat Harmke Pijpers met Gertjan Meeuws van PlantLab, Olaf van Kooten hoogleraar tuinbouwketens en Udo van Slooten van Philips Lightning. Daarnaast leert de promovendus van de week, Thomas de Boer van de TU Delft,  robots lopen en dat gaat met vallen en opstaan.

11:30 uur tot 12:00 uur - BNR Generatie Einstein:
Een bonus voor ambtenaren en minimaal een uur lunchen samen. In BNR Generatie Einstein twee waaghalzen, die hun kop boven het maaiveld uitsteken en durven te vernieuwen in hun personeelsbeleid. De jonge directeur Gerben Lievers van Team Nijhuis en Marjan van Feen, manager van de gemeente Tytsjerksteradiel, vertellen over hun ervaringen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen