Programma24 mrt '12 09:45Aangepast op 26 mrt '12 07:33

Helaas: ons verstand is niet de baas

Auteur: Anne-Marieke Baanders

Elke zaterdag zendt BNR van 10:00 tot 12:00 programma's uit over gezondheid, wetenschap, duurzaamheid en de nieuwe generatie Einstein.

10:00 uur tot 10:30 uur - BNR Gezond:
Leuk hoor, korte rokjes in de lente. Maar pas op – mannen kunnen zich daar gevaarlijk door gaan gedragen. Soms is het hormoon zó sterk, dat vrouwen zich maar beter van top tot teen kunnen bedekken. En mannen moeten leren zich te beheersen – en in geval van acuut gevaar worden gecastreerd. Dat vindt hoogleraar in de verloskunde en voortplantingskunde aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit in Gent. Hij schreef het boek ‘Typisch Testosteron’ en is te gast in BNR Gezond.

10:30 uur tot 11:00 uur -  BNR Duurzaam:
Het is nu echt elektricitijd: Want 90% van de rijders van elektrische auto’s zijn positief. Ze bevelen het aan en blijven ook in de toekomst elektrisch rijden. Geldt dit ook voor mij als ondernemer? Hierover gaan we praten met Hans Verwijs, project-directeur van drive4electric, die heeft de twintig tips voor ondernemers gebundeld in een bedrijvengids voor elektrisch rijden. Mark Schütz komt, E-Mobility leader bij Accenture. Zij doen periodiek een onderzoek naar elektrisch rijden en de trends. Hij komt zijn bevindingen delen.

11:00 uur tot 11:30 uur - BNR Denktank:
In Denktank veel aandacht voor de nanosupermarkt. In de studio zit 'bedrijsleider' Koert van Mensvoort. Nanotech. Promovendus Martin Zebracki deed onderzoek naar kunst in de openbare ruimte, want overal in de openbare ruimte tref je kunstwerken aan. Wat vinden we daar eigenlijk van?

11:30 uur tot 12:00 uur - BNR Generatie Einstein:
Nederland is jarenlang volgebouwd met kantoren. De sector kampt met een enorm overaanbod. Waar liggen de oplossingen en waar de kansen én hoe opereer je in deze bekritiseerde branche. De zusjes Isabelle (21), Sabine (19) en Natalie (17) Heijnen uit Steenbergen durven het aan en zijn dit jaar met z´n drieën hun bedrijf in de verhuur van kantoren en opslagruimtes gestart. Ze praten erover met vastgoedgoeroe Cor van Zadelhoff van DTZ Zadelhoff.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen