Programma28 okt '11 21:36Aangepast op 29 okt '11 09:58

Hoe duurzaam zijn duurzame plannen?

Auteur: Saskia van Huijgevoort

Elke zaterdag zendt BNR van 10:00 tot 12:00 gespecialiseerde programma's uit over gezondheid, wetenschap, duurzaamheid en de nieuwe generatie Einstein.

10:00 uur tot 10:30 uur - BNR Gezond:
Dit jaar werd een speciale verpakking waarmee ongebruikte medicijnen herbruikt kunnen worden verkozen tot Het Beste Zorgidee. Heeft zorg vandaag de dag het meeste baat bij simpele ideeën?

Hierover gaat Harmke Pijpers in gesprek met apothekersassistente Anja Vissers; winnares van Het Beste Zorgidee en de juryvoorzitter van die prijs en Niek Urbanus, zorgbestuurder, onder andere oud-bestuursvoorzitter van het AMC in Amsterdam.

10:30 uur tot 11:00 uur - BNR Denktank
Elke zaterdag hoor je op BNR in BNR Denktank het laatste nieuws over wetenschap. Presentatie: Harmke Pijpers.

11:00 uur tot 11:30 uur - BNR Duurzaam
Leuk al die verhalen over duurzaamheid, maar hoe staat het met de uitvoering? Tijd voor de drie mooiste praktijkvoorbeelden. Om deze toe te lichten is MVO adviseur Pierre Hubberts in de studio, schrijver van het boek "De implementie van MVO".

En het moet nou een keer klaar zijn met subsidies die het milieu schaden, zoals steun voor niet duurzame visserij en fossiele brandstoffen. Het kost de belastingbetaler namelijk dubbel zoveel geld! Gerben Jan Gerbrandy, Europarlementariër voor D66, komt vertellen wat hij in Brussel gaat doen om dit voor elkaar te krijgen.

11:30 uur tot 12:00 uur - BNR Generatie Einstein
"Het silhouet van de schoen fascineert. Je kunt er om heen lopen, het is driedimensionaal. Een jurk is alleen een patroon, een schoen is een object", vertelt de schoenontwerper Jan Jansen in BNR Generatie Einstein.

"Toch verkopen de schoenen die het lekkerst zitten het beste. Je moet er in Nederland wel mee op de fiets kunnen", zegt een van de bekendste schoenontwerpers van Nederland. De jonge schoenenontwerper Miriam van Weeghel, net afgestudeerd aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem, mag al gote namen tot haar klantenkring rekenen. Ze zit aan tafel met Jan Jansen, haar idool en een van de bekendste Nederlandse schoenontwerpers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen