Programma17 mrt '12 08:03Aangepast op 17 mrt '12 09:40

Gezond, Denktank, Duurzaam en Generatie Einstein

Auteur: Anne-Marieke Baanders

Elke zaterdag zendt BNR van 10:00 tot 12:00 programma's uit over gezondheid, wetenschap, duurzaamheid en de nieuwe generatie Einstein.

10:00 uur tot 10:30 uur - BNR Gezond:
Verpleegkundigen hebben een veelzijdig vak en omdat de zorgvraag verandert en complexer wordt is het hoog tijd dat de verschillende niveaus en competenties worden geherstructureerd. Francis Bolle, Jan van Zijl, Leonie Gilissen en Elise Merlijn discussiëren over de vraag; Hoe kunnen opleiding en praktijk beter op elkaar afgestemd worden?

10:30 uur tot 11:00 uur -  BNR Duurzaam:
Energiebesparing, ledlampen en elektrisch rijden is niet meer genoeg. Zoek daarom als bedrijf de hefboom voor een echt duurzame impact. Quirin Verbakel geeft de vijf gouden tips om de ideale hefboom te vinden. Jan Vlak vindt dat de overheid moet ingrijpen en legt uit hoe en waarom wij het percentage ingezameld electronisch afval kunnen verhogen.

11:00 uur tot 11:30 uur - BNR Denktank:
Architect  Aad Breed heeft grootse plannen, want volgens hem zijn we met z'n allen beter af als we in piramide-vormige steden en dorpen gaan wonen. Ons voedsel kweken we onder de grond en we werken, wonen en consumeren binnen een straal van een paar honderd meter. Dan heeft iedereen heeft groen binnen handbereik. Hoe de architect zijn plannen wil realiseren hoor je bij Denktank.

11:30 uur tot 12:00 uur - BNR Generatie Einstein:
De opleidingen journalistiek schieten als paddestoelen uit de grond terwijl honderden journalisten op straat komen te staan. Welke kansen zijn er nog voor een aankomend journalist op de arbeidsmarkt, en wat maakt nu eigenlijk een goede journalist. En hoe is het eigenlijk gesteld met de kwaliteit van de Nederlandse pers? Het antwoord op deze vragen wordt besproken met de achtienjarige journalist Kevin Spanjer en Max Westerman.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen