Volgens Nederland30 jan '14 09:16

BNR Volgens Nederland 5 februari | Hoe veilig is uw stadswijk?

Auteur: BNR Webredactie

Veiligheid in de wijk. Misschien is uw wijk wel veiliger dan u dacht. Maar als u dat gevoel niet heeft? Wat doe je dan? Is de oplossing meer blauw op straat of werkt dat juist averechts en moet je het aan de buurt zelf overlaten? Praat mee in de huiskamer in Rotterdam met Ahmed Marcouch, Tweede Kamerlid van de Partij van de Arbeid.

‘In de stadswijken moet weer burgerschapszin ontstaan. Dat bereiken we niet door nog meer beleid te maken, maar door goede uitvoerders neer te zetten en hun de nodige instrumenten te geven’, aldus Marcouch.

Mensen kennen hun buren steeds minder. Hoe bouw je de sociale controle weer op in een wijk zonder dat het als beklemmend wordt gezien? Leveren buurtwachten of whatsapp-groepen, zodat je elkaar kunt waarschuwen, het gewenste resultaat op? Presentator Thomas van Zijl en Ahmed Marcouch gaan vanuit een huiskamer in Rotterdam in gesprek met de aanwezige deelnemers.

BNR Volgens Nederland, woensdag van 19.00 tot 19.30 uur. Luister ook elke zaterdagmiddag van 14.00 tot 14.30 uur.

Wilt u ook een keer meepraten in een huiskamer of gastheer/gastvrouw zijn van een huiskamer. Klik dan op de aanmeld button. https://www.bnr.nl/radio/bnr-volgens-nederland/

Gerelateerde artikelen