Volgens Nederland9 jan '14 10:36

BNR Volgens Nederland | Netwerken en Scholing

Auteur: BNR Webredactie

Een netwerk ontwikkelen en natuurlijk goed bijhouden. Jezelf blijven scholen. Het zijn cruciale zaken om op de huidige arbeidsmarkt in beeld te blijven.

Het eerste BNR Volgens Nederland huiskamergesprek vanuit Houten. Gastvrouw Wendy Meijer heeft alle stoelen die ze kon vinden neergezet in haar woonkamer voor een gesprek over de arbeidsmarkt. Hoe vind je tegenwoordig een baan?

Netwerken

Netwerken is het antwoord. Dat zegt Doekle Terpstra, bestuursvoorzitter InHolland. “Netwerken zou bij iedereen op z’n netvlies moeten staan. Het is ongelooflijk belangrijk om je contacten op orde te hebben. Je moet er zelf voor werken en dat doe je niet door alleen je CV op te sturen. Je moet tegenwoordig heel actief opzoek.”

Op de vraag van presentator Thomas van Zijl: Wie heeft er hier zijn werk via via gevonden? Vlogen de handen in de huiskamer omhoog. Zoals Natasja Teuben Naber. Haar betaalde werk is office manager bij een huidzorgorganisatie, maar daarnaast wordt ze gevonden via social media voor allerlei klussen. Inmiddels hoeft ze niet meer zelf opzoek te gaan, maar wordt gevonden. Teuben Naber erkent dat netwerken in het begin eng is.

Ook Melanie van Thor heeft haar huidige baan bij een consultancy bureau via via gevonden. Ondertussen werkt ze ook als vrijwilliger bij Open Coffee Houten, een netwerkorganisatie. Van Thor zegt dat vrijwilligerswerk is een goede manier om mensen te leren kennen. “Het onbetaalde werk heeft een doel. Je krijgt er energie van. En een groot voordeel is dat je diensten kunt gaan ruilen.”

Doekle Terpstra “Het gaat niet meer om CV’s. Het is veel interessanter om te zien hoe iemand bij mij aan het bureau komt.” Via wie dat gebeurt dat is interessant. Via een collega of via een rechtstreekse mail. Wat levert het meeste op?

Christian Hermsen, eigenaar van MKB Schoon, schoonwerkbedrijf in Aalten. Hij ziet dat lager opgeleide mensen massaal via de mail solliciteren. Hij prikt daar doorheen en bezoekt mensen die hij interessant vindt thuis. “Mail zegt niets, CV zegt niets.” “Een huisbezoek zegt in ons geval heel veel.”

Scholing

“We verliezen mogelijkheden in Nederland. Studenten die nu instromen studeren over vier jaar pas af.” Aldus Doekle Terpstra. “De gesprekken tussen onderwijsinstellingen en werkgevers zou veel beter moeten worden afgestemd. Er is geen goede afstemming tussen wat de markt vraagt en het onderwijs kan gaan bieden.” Is er dan sprake van een mismatch? “Het is een mismatch en een goede afstemming tussen vraag en aanbod”

Melanie van Thor merkt wel dat de budgetten voor opleiding teruglopen. “Maar op internet vind je nog genoeg interessante en gratis webinars of cursussen via Youtube. Scholing moet van jezelf komen dat is belangrijk.”

Rob Esser, directeur Werk en Inkomen Lekstroom. “Scholing is belangrijk, maar het ontwikkelen is groter van belang. Ontwikkeling is dat je je openstelt voor andere mogelijkheden, breder kijken en kijk naar andere vacatures. En pak die kans.”

Scholing is één. Het kunnen betalen is twee. Op de vraag waarom die bijscholingscurssen zo duur zijn? Zouden die ook goedkoper kunnen? Reageert Petro San van Prospect. Hij zegt dat als je zzp’er bent, dat je dan wel budget moet vrijmaken voor opleiding.

Doekle Terpstra laat daarop weten dat permanente scholing een wederkerigheid is tussen werkgever en de werknemer. Het is geen of of verhaal. Het gaat om de houding wil je als werkgever en als werknemer in het leven staan om mee te kunnen in de tijd.

Wilt u ook een keer meepraten in een huiskamer of gastheer/gastvrouw zijn van een huiskamer. Klik dan op de aanmeld button.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen