Volgens Nederland15 mei '14 09:13Aangepast op 22 mei '14 08:49

BNR Volgens Nederland 21 mei | Slachtofferhulp: noodzakelijk of niet?

Auteur: BNR Webredactie

225.000 Nederlanders deden vorig jaar een beroep op slachtofferhulp. Is de hulp aan slachtoffers van geweld of woninginbraak voldoende of toch niet? Hoe weet je of die hulp echt helpt? En wat is de rol van de politie op zo’n moment? Praat mee in de huiskamer in Leiden met Harry Crielaars, bestuursvoorzitter Slachtofferhulp Nederland.

Het aantal mensen dat een beroep doet op slachtofferhulp neemt toe, het afgelopen jaar met circa 20 procent. Slachtofferhulp Nederland biedt verschillende soorten hulp van praktische ondersteuning bij het invullen van formulieren en het afhandelen van brieven tot emotionele ondersteuning en juridische hulp.

Hoe belangrijk is die hulp? Wat heeft slachtofferhulp voor u betekend? Waarom krijgt de een meer hulp dan de ander? En wat als deze hulp in de toekomst online moet verlopen om de kosten te drukken?

Iedere woensdag om 19:00 uur
Presentator Thomas van Zijl en Harry Crielaars, bestuursvoorzitter Slachtofferhulp Nederland, gaan woensdag 21 mei vanuit een huiskamer in Leiden in gesprek met de aanwezige deelnemers. BNR Volgens Nederland, iedere woensdag van 19.00 tot 19.30 uur. Luister ook elke zaterdagmiddag van 14.00 tot 14.30 uur.

Wilt u ook een keer meepraten in een huiskamer of gastheer/gastvrouw zijn van een huiskamer. Klik dan op de aanmeldbutton.

Gerelateerde artikelen