Event13 mrt '12 19:11Aangepast op 13 mrt '12 21:50

Wat als... elke patiënt een tevreden klant moet worden?

Auteur: Pieter van den Akker

Zorg moet beter; we willen tevreden 'klanten'. Maar de zorgkosten moeten binnen de perken blijven. Er is beweging, maar is het genoeg? Wat moet er gebeuren? En ligt de oplossing op de gebaande paden?

Tijdens het debat zoomen we in op vernieuwende manieren om de kwaliteit in de zorg te vergroten en de kosten te beperken.

21.00-22.00, live op BNR.

Edith Schippers is minister van Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Eerder was ze secretaris gezondheidszorg en arbeidsmarkt bij werkgeversorganisatie VNO/NCW en lid van de Tweede Kamer voor de VVD.

Bas Bloem is neuroloog aan het UMC St Radboud en hoogleraar Neurologische bewegingsstoornissen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Vorig jaar werd hij verkozen tot Zorgheld 2011.

Chris Oomen is voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar DSW en bestuurslid bij verschillende zorginstellingen. Hij begon zijn carrière in de gezondheidszorg als adviserend apotheker.

Jos de Blok is directeur van Buurtzorg Nederland. Deze organisatie, met zo’n 400 vestigingen in heel Nederland, verleent wijkverzorging aan huis. De Blok begon als verpleegkundige.

Eeke van der Veen is Tweede Kamerlid voor de PvdA. Hij houdt zich binnen de fractie bezig met de financiering van de zorg, stelsel en ziekenhuizen. Daarvoor was hij onder meer bestuursvoorzitter van Agis Zorgverzekeringen.

Rien Meijerink is voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid & Zorg. Eerder was hij onder andere voorzitter van de raad van bestuur van het Universitair Medisch Centrum in Rotterdam (Erasmus MC).

Lucy Kok is hoofd Zorg en Zekerheid bij SEO Economisch Onderzoek. Eerder werkte ze bij het ministerie van Sociale Zaken, de Emancipatieraad en het Instituut voor Onderzoek van Overheidsuitgaven (IOO).

Dit debat is onderdeel van de reeks De Nieuwe Wereld, waarin FD Outlook en BNR Nieuwsradio het vizier op de toekomst richten. In de snel veranderende wereld worden de nieuwe uitdagingen onder de loep genomen. De thema's voor 2012 zijn zorg, banking & overheid en grondstoffen.

De Nieuwe Wereld is een initiatief van BNR Nieuwsradio en Het Financieele Dagblad en wordt mede mogelijk gemaakt door KPMG.

KPMG


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen