Newsroom27 mei '13 20:32

Newsroom | De Greendeals van staatssecretaris Wilma Mansveld

Auteur: Thijs Baas

Minder regels, meer experimenten. Dat is de inzet van de Hollandse Greendeal. Welke regels moeten we meteen schrappen en wat zijn de meest belovende experimenten: waterstofauto’s of toch schaliegas? Daarnaast praten we in Newsroom over de aanpak van de stijgende werkloosheid met topeconomen.

Wilma Mansveld is als staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu zij verantwoordelijk voor de duurzaamheidsagenda van het kabinet. Hoe gaat zij haar Greendeal-aanpak scherp slijpen? Of slaan we door in onze duurzame ambities?

Gezocht: een baan!
De werkloosheid bereikt recordhoogtes. In april stond de werkloosheid op 8,2 procent. Wat is dé oplossing? Grote werkverschaffingsprojecten zoals uit de jaren ’30? In Newsroom gaan we hierover in debat met onder meer econoom Sweder van Wijnbergen, arbeidsmarkteconoom Pieter Gautier en Arnoud Boot, hoogleraar ondernemingsfinanciering.

Newsroom
Newsroom is het nieuwscafé van Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio. Diverse gasten uit de actualiteit en deskundigen gaan met u een avondlang in discussie onder leiding van BNR’s Paul van Liempt. Newsroom is scherp, onderhoudend, spraakmakend en nieuwsduidend.

Kom langs en debatteer mee! Heb je een alvast een vraag voor onze gasten? Mail die alvast naar newsroom@fd.nl en leg hem maandag live voor.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen