Newsroom15 apr '13 20:35

Newsroom: The War for Talent

Auteur: BNR Webredactie

Hoe haal je de beste talenten binnen in een bedrijf? Wat is de beste opstelling van het personeel? En kies je voor het aankopen van talent of leid je het personeel zelf op?

Specialisten uit het bedrijfsleven geven tips. Te gast zijn Cees van den Heijkant, bestuursvoorzitter van  IT-dienstverlener Raet, Ralf Knegtmans, headhunter bij De Vroedt & Thierry, en Ben van der Burg, voormalig topschaatser, IT-ondernemer en BNR-columnist.

Daarnaast praten we over de gevolgen van de DDoS-aanvallen op de Nederlandse financiële instellingen. ING en iDeal werden de afgelopen dagen in het nauw gedreven door hackers. Cyberaanvallen legde het betalingsverkeer plat. Hoe kunnen we ons beschermen tegen deze cyberwar? We hebben het erover met Menno van der Marel, directeur van IT-beveiligingsbedrijf Fox-IT, en Ben van der Burg.

Heb je een vraag voor de gasten? Mail die alvast naar newsroom@fd.nl of stuur in tweet met de hashtag #fdbnrnewsroom de wereld in en stel hem maandag live aan onze gasten.
 

Sprekers:

Cees van den Heijkant is bestuursvoorzitter van IT-dienstverlener Raet. Dit bedrijf is marktleider in Nederland op het gebied van software voor HR- en payrollings. Eerder werkte Van den Heijkant onder andere bij KPN, eerste als directeur Telecommerce, daarna als ceo van KPN Mobile Nederland.

Ralf Knegtmans is managing partner en mede-eigenaar bij headhuntersbureau De Vroedt & Thierry. Daarvoor was hij operationeel directeur van uitzendbureau Kelly Services. Knegtmans schreef het boek Toptalent, waarin hij de negen criteria van toptalent identificeert.

Ben van der Burg is voormalig topschaatser. Na zijn schaatscarrière studeerde hij Nederlandse Taal- en Letterkunde. Tegenwoordig is hij commercieel directeur bij Triple IT en mede-eigenaar van start-ups Slidejockey en Repudo. Daarnaast is Van der Burg columnist bij BNR.

Menno van der Marel is directeur en medeoprichter van IT-beveiligingsbedrijf Fox-IT. Na een studie Technische Natuurkunde aan de TU Delft werkte hij als wetenschappelijk onderzoeker op de afdeling Digitale Technologie bij het Nederlands Forensisch Instituut.

Paul van Liempt is presentator van Newsroom. Hij werkt onder andere voor BNR Nieuwsradio, waar hij iedere ochtend tussen 9:30 en 12:00 uur zijn eigen programma presenteert. Ook schrijft hij af en toe voor Het Financieele Dagblad en Het Parool. Van Liempt schreef verschillende boeken.

Luister maandagavond tussen 20:30 en 21:30 naar BNR.nl voor de registratie van Newsroom van vanavond.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen