Newsroom22 apr '13 22:18

Newsroom: Koninklijk zakendoen

Auteur: Jesper Bekkers

Newsroom gaat maandag Koninklijk zakendoen. Wat levert het predicaat Koninklijk op voor het bedrijfsleven? Te gast is onder andere Atzo Nicolaï, President Nederland van Koninklijke DSM.

Hoe doet u Koninklijk zaken? Onze sprekers geven tips. Te gast zijn Atzo Nicolaï, President Nederland van Koninklijke DSM, Eugène Roorda, reclameman bij Roorda Reclamebureau en Marc Cloosterman, CEO van VIM Group.

Daarnaast praten we over de cultuurverschillen tussen België en Nederland. Steeds meer Belgen nemen plaats bij Nederlandse bedrijven in de boardrooms. Wat kunnen we in Nederland leren van onze zuiderburen? We hebben het erover met Gerd de Smyter, auteur van het boek Belgen in de Boardroom, Eric Willems, CEO van uitgeverij Audax, en Luc van Bussel, CEO van The Alwaysbemobile Company.

Heb je een vraag voor de gasten? Mail die alvast naar newsroom@fd.nl of stuur in tweet met de hashtag #fdbnrnewsroom de wereld in en stel hem maandag live aan onze gasten.

Sprekers:

Atzo Nicolaï, hij is President Nederland van Koninklijke DSM. Eerder was Nicolaï 13 jaar lang actief in de Haagse politiek voor de VVD.

Eugène Roorda is reclameman bij Roorda Reclamebureau. In 1998 richtte hij het bedrijf op. Wekelijks heeft Roorda een column bij BNR.

Marc Cloosterman is CEO van VIM Group en onderzoekt elk jaar de merkwaarde van bedrijven.

Gerd de Smyter werkt als Vlaamse journalist al jaren in Nederland. Hij heeft het boek geschreven 'Belgen in de Boardroom'. Daarin legt hij de cultuurverschillen bloot tussen Nederlandse en Vlaamse CEO's.

Eric Willems is CEO van uitgeverij Audax. Hiervoor was hij directeur commerciële distributie en logistiek. Willems werkte eerder als commercieel directeur bij Sanoma België, algemeen directeur van Standaard Uitgeverij en algemeen directeur PCM Algemene Uitgeverijen.

Luc van Bussel is een Vlaming met een Nederlands paspoort. Sinds 2000 werkt Van Bussel bij The Alwaysbemobile Company.

Paul van Liempt is presentator van Newsroom. Hij werkt onder andere voor BNR Nieuwsradio, waar hij iedere ochtend tussen 9:30 en 12:00 uur zijn eigen programma presenteert. Ook schrijft hij af en toe voor Het Financieele Dagblad en Het Parool. Van Liempt schreef verschillende boeken.

Luister maandagavond tussen 20:30 en 21:30 naar BNR.nl voor de registratie van Newsroom.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen