The Green Quest23 sep '14 22:04Aangepast op 25 sep '14 15:03

Green Team zorgt voor forse energie- en waterreductie bij FrieslandCampina DMV

Auteur: Ruth Van der Vlugt

FrieslandCampina zou al het afvalwater kunnen hergebruiken. Dat staat in het adviesrapport van The Green Quest aan FrieslandCampina DMV Veghel. Mocht het bedrijf de 22 adviezen van de duurzaamheidsexperts van The Green Quest opvolgen, leidt dat tot een energiereductie van 41 procent per ton product en een reductie in watergebruik van 12 procent per ton product.

The Green Team samen met vertegenwoordigers van FrieslandCampina en andere betrokkenen.
The Green Team samen met vertegenwoordigers van FrieslandCampina en andere betrokkenen. (Jeroen Oerlemans)

Tijdens een bijeenkomst in Veghel presenteerde de duurzaamheidsexperts de resultaten van het adviesrapport. Met deze resultaten kunnen de doelstellingen om onder andere het energie- en waterverbruik met 25 procent voor 2020 te reduceren, ruimschoots worden gehaald.

22 adviezen
Het adviesrapport is opgesteld door projectleider Mark Beumer in samenwerking met het Green Team, technische experts van GDF Suez Energie Nederland, Cofely, afvalmanager SITA en het publiek.

De 22 adviezen van The Green Quest varieren van algenreactoren tot zonnepanelen. Van het (simpele) gebruik van restwarmte tot (het extreem innovatieve) plasmapasteurisatie. Van leasecontracten tot prestatie-eisen voor leveranciers.

Vindingrijk
Herman Sips, managing director FrieslandCampina DMV is blij met de uitkomsten van dit adviesrapport: “De adviezen zijn vindingrijk en inspirerend. Het rapport van het Green Team  onderstreept dat duurzaam ondernemen ook economisch zeer aantrekkelijk kan zijn.”

Hij vervolgt: “Samen met onze medewerkers gaan we enthousiast aan de slag met de definitieve adviezen van het Green Team om FrieslandCampina DMV verder te verduurzamen. Dat is een mooie stap naar een duurzame toekomst!”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen