The Green Quest29 nov '14 00:03

Beste suggestie The Green Quest missie 5

Auteur: Ruth Van der Vlugt

Het publiek heeft gesproken en daarmee een belangrijke bijdrage geleverd aan de vijfde missie van The Green Quest. De beste suggestie kwam volgens het Green Team van zelfstandig Co2 consultant Jos Cozijnsen. Met zijn inbreng heeft hij een plek in het Green Team van de zesde missie veroverd. Hoogste tijd voor een Q&A.

Jos Cozijnsen, jij bent zelfstandig Co2 consultant en helpt bedrijven hun Co2 uitstoot omlaag te brengen. Waarom wilde jij je stem laten horen aan The Green Quest?

‘Ik ben altijd bezig om oplossingen te vinden voor bedrijven als het gaat om Co2 reductie. Het was voor mij dan ook vanzelfsprekend om mee te denken. Er is zoveel mogelijk, ik wil daarin een adviserende rol spelen’.

Je adviseert bedrijven op het gebied van Co2 reductie. Waar ligt volgens jou de grootste uitdaging voor het Nederlandse bedrijfsleven?

‘Er is een afspraak gemaakt voor de industrie in Europa om een bepaalde benchmark te halen qua Co2 reductie. Het probleem daarvan is, is dat bedrijven achterover leunen als ze die benchmark gehaald hebben. Ze moeten ook dan blijven investeren in oplossingen om die Co2 uitstoot verder omlaag te brengen.’

Hoe kan The Green Quest bedrijven verder helpen hun Co2 uitstoot om laag te brengen?

‘ Er zou branchebreed gekeken moeten worden door The Green Quest. Bedrijven moeten zich daarbij niet alleen op zichzelf focussen, maar ook hun branchegenoten aansporen om hun Co2 uitstoot te reduceren. Brancheorganisaties moeten daarbij het voortouw nemen.’  

Welke boodschap zou jij het Green Team mee willen geven voor de volgende missie?

‘Kijk ook naar recycling. Er is zoveel mogelijk als het gaat om het gebruik van allerlei overschotten. Die kansen zou The Green Quest nog beter kunnen benutten.’

Jos Cozijnen is zelfstandig consultant Co2-markt en eigenaar van de webshop voor duurzame kleding ‘Good Fibrations’. Hij wint een plek in het Green team tijdens de volgende missie van The Green Quest.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen