The Green Quest4 jan '13 11:59

Marieke van der Werf

Auteur: Sjors Rodenburg

Voor het grote publiek werd zij bekend als woordvoerder duurzame ontwikkeling en energie als kamerlid voor het CDA. Maar Marieke van der Werf zet zich al vele jaren langer in voor de groene zaak. Anno 2013 is zij vooral actief met haar communicatieadviesbureau op het gebied van duurzaamheid en spreekt zij op congressen en seminars over de toekomst van ons energielandschap.  

Marieke van der Werf
Marieke van der Werf (Jeroen Oerlemans)

Van der Werf studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, waar zij in 1986 afstudeerde. Zij volgde tevens een opleiding tot balletlerares aan de dansacademie Lucia Marthas. Voor haar Kamerlidmaatschap was zij al werkzaam als Programmamanager Natuur- en milieueducatie bij Agentschap NL. Van der Werf was daarbij eigenaar van haar eigen communicatieadviesbureau gericht op duurzaamheid.

In de Tweede Kamer was Van der Werf van 2011 tot 2012 namens het CDA woordvoerder op het gebied van duurzame ontwikkeling, energie en cultuur. Van der Werf raakte daarbij geregeld in felle debatten verwikkeld over de inzet van kernenergie.

Met haar expertise op het gebied van energie, is Van der Werf een onmisbare factor in het Green Team. Met haar kennis en ervaring zal Van der Werf zich met name richten op het beleidsvraagstuk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen