The Green Quest16 dec '15 11:57

ABN Amro slaagt voor commitment test

Auteur: BNR Webredactie

Ruim een jaar geleden is ABN Amro door het Green Team van The Green Quest voorzien van duurzaam advies. Wat is van de ambities terechtgekomen?

Daarover ging The Green Quest Commitment Test op vrijdag 4 december, waarbij medewerkers van ABN Amro en leden van het Green Team de resultaten bekendmaakten. Op beide punten heeft de bank zijn beloften waargemaakt, maakte Green Teamlid Anne-Mariek Rakhorst bekend. “Ze hebben gedaan wat we hebben geadviseerd en wat ze zelf hebben beloofd. Dat is fantastisch.”

Vertaalslag
Volgens Richard Kooloos, hoofd duurzame ontwikkeling bij ABN Amro, was het een kwestie van de aanbevelingen van The Green Quest opvolgen. “We hebben gerealiseerd wat we hoopten te realiseren en dat is goed gelukt”, zei hij trots. “Maar het mooiste is dat we de vertaalslag hebben kunnen maken naar waar het echt om gaat: de ervaring van The Green Quest toepassen bij klanten.”

Hoewel Green Team-lid Marieke van der Werf vooraf sceptisch was over de beweegredenen van de bank, is ze erg tevreden over het resultaat. “Is het nieuw window dressing van de grote bank”, vroeg ze zich voor de missie af. “Maar als ik zie wat er gebeurd is, dan  is dat ook de grote bank. Als eenmaal een idee omarmd wordt, dan gaat het lopen.”

Duurzame revolutie
Nu de bank zelf beschikt over kennis om vastgoed te verduurzamen, staat niets meer een duurzame revolutie is de weg, denkt Green Teamlid Maurits Groen. “Ze weten hoe het moet en ze hebben het geld, dus ik denk dat we vandaag aan het begin staan van een enorme verduurzaming van de gebouwde omgeving in Nederland.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen